Συνταγές
Ψητές ντομάτες με γαύρο
Από την Ευγενία Μακρογιαννέλη, Food blogger / mednutrition
Αυτή η συνταγή και μόνο που περιέχει τα πλούσια σε Ω3 γαυράκια αρκεί. Ο γαύρος σαν μικρό και ταπεινό ψαράκι δεν έχει φόβο να έχει βαρέα μέταλλα και μπορεί άφοβα να καταναλωθεί από παιδιά και εγκύους. Αποτελεί επίσης πολύ πλούσια πηγή ασβεστίου και φωσφόρου.
Μπορείτε να τον καταναλώσετε μαγειρεμένο στο γκριλ μεσημέρι και βράδυ σε συνδυασμό με βραστή ή ωμή σαλάτα. Αν προσθέσετε μια βραστή πατάτα ή 2 φέτες ψωμί αποτελεί ένα πλήρες γεύμα!
ΥΛΙΚΑ:
(Για 4 μερίδες)
● 4 μεγάλες ντομάτες
● 500 γρ. φρέσκο γαύρο ή 1 κονσέρβα γαύρο σε ελαιόλαδο
● 2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
● Λίγο χοντρό αλάτι
● Καπνιστή πάπρικα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Κόβουμε τις ντομάτες στα δυο, αλατίζουμε και πασπαλίζουμε με καπνιστή πάπρικα.
2. Τοποθετούμε τις ντομάτες στο γκριλ, σε πολύ ψηλή θερμοκρασία για 5 λεπτά.
3. Αν προτιμήσετε να ψήσετε φρέσκο γαύρο, αφαιρέστε τα κεφάλια και ανοίξτε τα ψαράκια στα δύο. Αλατοπιπερώνουμε, λαδώνουμε και τα ψήνουμε στο γκριλ στους 180 C για περίπου 10 λεπτά.
4. Σερβίρουμε με γαύρο που μόλις ψήσαμε ή με γαύρο από κονσέρβα που τον έχουμε αφαιρέσει από το λάδι.
Κάντε μας like στο Facebook και στο Instagram για να μαθαίνετε όλα τα νέα και τις δημοσιεύσεις μας!