Γλυκά & Παγωτά
Προφιτερόλ σοκολάτα (εύκολο)
Το προφιτερόλ σοκολάτα είναι ένα γλυκό που λαχταράν πολλοί. Σε αυτή την εκδοχή θα το κάνουμε με έναν πολύ απλό τρόπο.
Αυτό το προφιτερόλ σοκολάτα θα το λατρέψετε όσο τίποτε άλλο και θα το αγαπήσετε για τον πολύ εύκολο τρόπο παρασκευής του!
Υλικά
Για τη ζύμη τύπου σου
1/2 συσκευασία κρουασανάκια βουτύρου (κατεψυγμένα)
1 κ.σ Βούτυρο λιωμένο
1 κ.σ ζάχαρη
Για την κρέμα σοκολάτας
225 γρ νερό
225 γρ γάλα πλήρες
200 γρ ζάχαρη
100 γρ κακάο
1 κ.σ κόρν φλάουρ
80 γρ κουβερτούρα (μαύρη ή γάλακτος)
Για τη γέμιση κρέμας
200 γρ κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
1 κ.σ (γεμάτη) κρέμα σοκολάτας (από αυτή που φτιάξαμε)
Εκτέλεση
Για τη ζύμη τύπου σου
1) Ψήνουμε τα κρουασάν με βάση τις οδηγίες της συσκευασίας.
2) Κομματιάζουμε σε ένα μπολ τα ψημένα κρουασάν και προσθέτουμε το βούτυρο και την 1 κ.σ ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά ώστε να αναμιχθούν τα υλικά.
3) Απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά.
Για την φανταστική κρέμα σοκολάτας
1) Σε ένα ποτηράκι βάζουμε το κακάο και το κόρν φλάουρ και τα ανακατεύουμε. Το αφήνουμε στην άκρη.
2) Παίρνουμε ένα κατσαρόλακι και το βάζουμε σε μέτρια θερμοκρασία. Ρίχνουμε το γάλα, το νερό και την ζάχαρη και ανακατεύουμε για να μην κολλήσει η ζάχαρη.
3) Στο μείγμα με το κακάο ρίχνουμε 2-3 κουταλιές νερό ή γάλα και ανακατεύουμε καλά να διαλυθούν. Θέλουμε να έχουμε μια ρευστή και πολύ αραιή πάστα.
4) Μόλις πάρει μια βράση το γάλα ρίχνουμε μέσα το μείγμα κακάο/ κόρν φλάουρ ανακατεύοντας με το σύρμα. Ανακατεύουμε έπειτα γρήγορα για να μην κολλήσει ο πάτος και μας καεί η κρέμα.
5) Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει η κρέμα. Πρέπει να αρχίσει να σχηματίζεται το σύρμα μέσα σε αυτή (δηλαδή να σφίγγει).
6) Για ασφάλεια, περνάμε την κρέμα από σουρωτήρι συρμάτινο (ή κόσκινο) ώστε να μην έχουμε σβόλους στην κρέμα.
7) Μεταφέρουμε την κρέμα σε ένα άλλο σκεύος, ιδανικά σε ένα πλατύ ταψί ώστε να κρυώσει γρήγορα.
8) Καλύπτουμε την κρέμα με μεμβράνη που εφάπτεται στην επιφάνεια της και την αφήνουμε να κρυώσει.
Για την γέμιση κρέμας
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αποκτήσει μια παχύρρευστη υφή. Έπειτα προσθέτουμε μια γεμάτη κουταλιά από την κρύα κρέμα που έχουμε ετοιμάσει. Συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγα ακόμη δευτερόλεπτα, μέχρι να έχουμε μια αφράτη και σχετικά σφιχτή σαντιγί.
Σύνθεση του γλυκού
Στήνουμε το προφιτερόλ σοκολάτα σε ένα μεγάλο μπολ ή σε ατομικά ποτήρια.
Βάζουμε τις στρώσεις ως εξής: Κρέμα σαντιγί – κρουασάν – κρέμα σοκολάτας – σαντιγί – κρουασάν – κρέμα σοκολάτας.
Τελειώνουμε πάντα με κρέμα σοκολάτας, διακοσμούμε με τριμμένα κρουασάν, τρούφες σοκολάτας ή όπως αλλιώς θέλουμε.
Tip
Αφήνουμε το προφιτερόλ τουλάχιστον μια ώρα στο ψυγείο για να σφίξει καλά. Όταν παγώνει έχουμε το τέλειο αποτελέσματα στην γεύση!
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Δείτε περισσότερες συνταγές από τον Γιάννο ΕΔΩ