Γλυκά & Παγωτά

Πως φτιάχνεται η salted caramel

Συντάκτης  | 

salted caramel

Η salted caramel ή αλατισμένη καραμέλα, είναι μια από τις πιο αγαπημένες γευστικές απολαύσεις. Φτιάχνεται πολύ εύκολα και μόνο με λίγα υλικά.

 

Η salted caramel είναι ιδανική για να συνοδεύσει pancakes, παγωτά, ροφήματα όπως milkshake, κέικ, μάφιν και πολλά άλλα γλυκά. Αυτή η γεύση δεν εμπλουτίζει απλά την γεύση των γλυκών σας, αλλά θα εντυπωσιάσει και τους καλεσμένους σας. Δοκιμάστε να την φτιάξετε στο σπίτι και απολαύστε μια απόλυτη γευστική εμπειρία!

Cupcakes: Βασική συνταγή, προτάσεις και tips

Η ιστορία της salted caramel είναι σχετικά νέα. Η συνδυαστική γεύση της γλυκιάς καραμέλας με την ελαφριά αλμύρα του θαλασσινού αλατιού δημιουργεί έναν μοναδικό γευστικό συνδυασμό που συναρπάζει τον ουρανίσκο.

Η παρασκευή της στο σπίτι είναι πολύ απλή και απαιτεί μόνο λίγα βασικά υλικά. Ετοιμάστε αυτή την λαχταριστή σος καραμέλας και δώστε μια γκουρμέ πινελιά στις γλυκές σας δημιουργίες!

Υλικά

200 γρ. ζάχαρη

85 γρ. ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κομμάτια

120 ml κρέμα γάλακτος

1 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι

Εκτέλεση

Λιώστε τη ζάχαρη

Σε μια μεσαία κατσαρόλα με βαριά βάση, θερμάνετε τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά.

Ανακατεύετε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα ή σπάτουλα σιλικόνης.

Η ζάχαρη θα αρχίσει να σχηματίζει σβώλους και τελικά θα λιώσει σχηματίζοντας ένα παχύρευστο,  κεχριμπαρένιο υγρό. Προσέξτε να μην καεί.

Προσθέστε το βούτυρο

Μόλις η ζάχαρη λιώσει εντελώς, προσθέστε το βούτυρο. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει και να ενσωματωθεί πλήρως.

Προσέξτε γιατί το μείγμα θα φουσκώσει έντονα όταν προσθέσετε το βούτυρο.

Προσθέστε την κρέμα γάλακτος

Προσθέστε αργά την κρέμα γάλακτος ενώ συνεχίζετε να ανακατεύετε.

Προσέξτε γιατί το μείγμα θα φουσκώσει ξανά έντονα.

Ανακατέψτε καλά και αφήστε το μείγμα να βράσει για περίπου 1 λεπτό.

Προσθέστε το αλάτι

Κατεβάστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέστε το αλάτι. Ανακατέψτε καλά για να πάει σε όλη την καραμέλα.

 

Η σπιτική σας salted caramel είναι έτοιμη!

Ψύξη και χρήση

Αφήστε την καραμέλα να κρυώσει για λίγα λεπτά πριν τη χρησιμοποιήσετε.

Μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε σε διάφορα γλυκά και ροφήματα, σε παγωτά ή ως επικάλυψη για κέικ και μάφιν.

Αποθήκευση

Αδειάζετε την καραμέλα σε ένα γυάλινο βάζο και αφού πάρει θερμοκρασία δωματίου την αποθηκεύετε.

Διατηρήστε την στο ψυγείο. Εκεί μπορεί να διατηρηθεί για αρκετές εβδομάδες.

Εκτός ψυγείου διαιρείτε το καλοκαίρι έως 10 μέρες, τον χειμώνα έως ένα μήνα.

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!