Μαρία Πευκιανάκη Χειρουργός Οφθαλμίατρος
 
Τρικαλινή Παράδοση
 

Ομορφιά - Περιποίηση

Ποια είναι η σωστή επιλογή ενυδατικής κρέμας για την επιδερμίδα μου;

Συντάκτης  | 

Η επιλογή σωστής ενυδατικής κρέμας είναι το «α» και το «ω» για την υγεία της επιδερμίδας μας! Με την σωστή επιλογή ενυδατικής κρέμας βοηθάμε στην παράταση της γήρανσης της.

Από τη Χριστίνα Λαγοπούλου

Η εφαρμογή της είναι απαραίτητη για κάθε τύπο δέρματος. Όπως η στοματική και σωματική μας υγιεινή είναι απαραίτητη και δε θα πρέπει να την παραλείπουμε έτσι είναι και η υγεία της επιδερμίδας μας.

Όλες οι επιδερμίδες, είτε είναι λιπαρές, είτε ξηρές, είτε μεικτές πρέπει να γίνεται η εφαρμογή της. Το συνιστούν άλλωστε και οι δερματολόγοι. Η εφαρμογή της ενυδατικής κρέμας θα πρέπει να γίνει συνήθεια. Μια ρουτίνα!

Η ενυδατική κρέμα εκτός ότι μας δίνει μια αίσθηση φρεσκάδας, αυξάνει την υγρασία των κυττάρων η οποία είναι χρήσιμη για το ph, μας προστατεύει από τις βλαβερές ακτίνες όχι μόνο του ήλιου αλλά και από τις βλαβερές ουσίες της ατμόσφαιρας γενικά.

Ποια είναι όμως η σωστή επιλογή;

Τι θα πρέπει να προσέχουμε;

Η σωστή επιλογή της ενυδατικής μας κρέμας θα πρέπει να επιλέγεται με βάση τον τύπο δέρματος και τις ανάγκες της επιδερμίδας μας. Καλό θα ήταν να αλλάζουμε την ενυδατική κρέμα ανάλογα με τον καιρό. Τον χειμώνα για παράδειγμα η επιδερμίδα μας χρειάζεται περισσότερη ενυδάτωση λόγω της ξηρασίας του αέρα. Χρειάζεται όμως και πάλι προσοχή! Να μην επιλέγουμε κρέμες βαριές που το δέρμα μας δε μπορεί να απορροφήσει. Να είναι με ελαφριά συστατικά για να κάνει την επιδερμίδα μας υγιή και λαμπερή.

Η σωστή επιλογή ενυδατικής κρέμας θα πρέπει να γίνεται και με βάση την ηλικία μας. Δε μπορούμε να χρησιμοποιούμε την ίδια κρέμα στα 25 και την ίδια στα 45. Όσο μεγαλώνουμε, τόσο και η επιδερμίδα μας  θέλει περισσότερη φροντίδα. Το δέρμα μας σταματά να παράγει χρήσιμες ουσίες για το δέρμα μας, όπως αυτό είναι το κολλαγόνο. Γι αυτό το λόγο θα πρέπει να επιλέξουμε μια ενυδατική κρέμα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά για να βοηθήσουμε στην αναδόμησή της!

Τέλος, η σωστή επιλογή ενυδατικής κρέμας θα πρέπει να γίνεται με βάση την ώρα της ημέρας. Άλλη ενυδατική είναι κατάλληλη για το πρωί και άλλη για το βράδυ. Η ενυδατική μας το πρωί θα πρέπει να είναι «ελαφριά», με όλα όμως τα απαραίτητα συστατικά που χρειάζεται η επιδερμίδα μας. Αν έχουμε λιπαρή επιδερμίδα ή με τάση ακμής, κοκκινίλες, καλό θα ήταν να επιλέξουμε μια ενυδατική με oil free που βασίζεται πιο πολύ στο νερό. Η ενυδατική μας, το βράδυ θα πρέπει να είναι πιο ενισχυμένη, καθώς ο οργανισμός μας έχει την τάση το βράδυ να κρίνει άλλες ουσίες, οι οποίες επίσης είναι απαραίτητες για την υγεία της επιδερμίδας μας.

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, ποικιλία απόψεων, αγάπη για το καλό design, λάτρεις του lifestyle και πολύ όρεξη για δουλειά.