Τρικαλινή Παράδοση
 
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον κορωνοϊό

Beauty Tips

Χαλάνε τα καλλυντικά; Πότε πρέπει να γίνεται η ανανέωσή τους;

Συντάκτης  | 

Όπως κάθε προϊόν καταναλώσιμο και μη έτσι και τα καλλυντικά έχουν ημερομηνία λήξης. Μάσκαρα, κραγιόν, make-up και κρέμα προσώπου, είναι προϊόντα που χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή, εφόσον είναι προϊόντα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε καθημερινή βάση.

Τα καλλυντικά αυτά παραμένουν αναλλοίωτα και σταθερά μόνο εάν οι συσκευασίες τους παραμένουν κλειστές. Από τη στιγμή όμως που ανοιχτεί και ξεκολλήσει το καπάκι από την κάθε συσκευασία ξεκινά η αντίστροφη μέτρησή τους. Το άνοιγμα της συσκευασίας από κάθε καλλυντικό, έχει αποδειχθεί πως είναι βλαβερό για τη μακροχρόνια χρήση του προϊόντος.

Ο αέρας που εισέρχεται κάνουν τα συστατικά τους να αναλύονται και συγκεκριμένα να οξειδώνονται , ξεραίνονται με αποτέλεσμα να χαλάνε και να προκαλούν κατά συνέπεια «βλάβες» στην επιδερμίδα μας με προβλήματα όπως η ακμή, η ξηρότητα του δέρματος, πανάδες κ.ά. Με λίγα λόγια τα καλλυντικά αυτά χάνουν την ιδιότητα και την αποτελεσματικότητά τους που ορκίζονταν στην αρχή ένα όμορφο αποτέλεσμα που θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην επιδερμίδα μας στην καθημερινή του χρήση.

Ένα ακόμη σύνηθες λάθος που κάνουμε με τα προϊόντα ομορφιάς μας, είναι να παίρνουμε το προϊόν με τα δάχτυλά μας. Με την τακτική αυτή εισβάλουν μικρόβια και βακτήρια στη συσκευασία και στη συνέχεια μεταφέρονται στην επιδερμίδα μας. Τα μικρόβια και κατ’ επέκταση τα βακτήρια “μολύνουν” τον φλοιό της επιδερμίδας.