Ζώδια

Ποια είναι τα πιο αδύναμα ζώδια

Συντάκτης  | 

Ο ζωδιακός κύκλος περιέχει πολλούς και διάφορους χαρακτήρες, αλλά υπάρχουν κάποια ζώδια που θεωρούνται τα πιο αδύναμα.

Αυτά τα τέσσερα ζώδια θεωρούνται “αδύναμα”, επειδή με βάση τον ήπιο χαρακτήρα τους εξαρτώνται πάντα από άλλους.

Όλοι οι άνθρωποι δεν έχουν δυνατό χαρακτήρα και υπάρχουν πολλοί που δεν βασίζονται εξολοκλήρου στον εαυτό τους. Αρκετοί έχουν ανάγκη την υποστήριξη του περιβάλλοντός τους. Γιατί; Μα γιατί μόνο έτσι μπορούν να καταφέρουν να δημιουργήσουν ακόμη και την πιο απλή καθημερινότητα τους.

Με αυτό όμως δεν εννοείται κάτι μειονεκτικό, απλά ότι δεν έχουν αυτάρκεια… Αυτά τα ζώδια έχουν πολύ μεγάλη ανάγκη να στηρίζονται πάντα σε κάποιον στη ζωή τους. Απλά επειδή μόνοι τους δεν έχουν το σθένος να είναι απόλυτα ανεξάρτητοι.

Ας δούμε όμως ποια είναι τα ζώδια που θεωρούνται αδύναμα και γιατί  χαρακτηρίζονται έτσι;  Αδύναμα βέβαια πάντα με την παραπάνω έννοια…

ΔΙΔΥΜΟΙ

Οι Δίδυμοι είναι ίσως το πιο κοινωνικό ζώδιο από όλα!

Όμως, είναι άτομα που δεν μπορούν να είναι λεπτό μόνοι του. Ο Δίδυμος έχει έναν τεράστιο κύκλο γνωριμιών. Αυτό γιατί θέλει να βρίσκεται πάντα σε διαφορετικά μέρη και να είναι με άλλους ανθρώπους κάθε φορά. Είτε για να μιλά, είτε για να ανταλλάσσει απόψεις.

Το χειρότερο που μπορεί να κάνει κάποιος σε έναν Δίδυμο είναι να τον απομονώσει. Να του κόψει κάθε επαφή και επικοινωνία με τον κόσμο. Το ίδιο ισχύει για αυτόν και στο διαδίκτυο και τα social media του. Θέλει να βλέπει συνέχεια τις εξελίξεις στον κόσμο, αλλά και να ανεβάζει διαρκώς διάφορα, αλληλοεπιδρώντας με όλους.

Η αδυναμία του λοιπόν “κρύβεται” ακριβώς εκεί… Στο γεγονός ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει μόνος του στην καθημερινότητά του. Αν είναι ξεκομμένος από τον πολύ κόσμο ο δίδυμος απομονώνεται, γίνεται αντικοινωνικός και μαραζώνει.

ΖΥΓΟΣ

Υπάρχει ένα πολύ μεγάλο “αγκάθι” στον Ζυγό και αυτό τον κάνει πάρα πολύ αδύναμο. Αυτό είναι η μόνιμη ανάγκη του να βρίσκεται σε κάποια σχέση.

Ο Ζυγός πρέπει απαραίτητα να έχει ένα ταίρι στην ζωή του, διαφορετικά νιώθει μόνος του και δυστυχισμένος. Με την μοναξιά πέφτει σε μελαγχολία και δεν μπορεί να είναι ο εαυτός του.

Όταν είναι μόνος του δεν μπορεί να βρει νόημα σε τίποτα και η ψυχολογία του είναι τον πάτο. Για να μπορεί να σταθεί στα πόδια του, αυτό το ζώδιο πρέπει να είναι ερωτευμένο. Εάν δεν έχει ζευγάρι καταρρέει…

Το άσχημο βέβαια σε αυτό είναι, πως όπως για πολλούς ανθρώπους πολλές φορές μια σχέση μπορεί να μην είναι η ιδανική. Εκείνος όμως και σε αυτή τη περίπτωση δέχεται πάρα πολλά και κάνει άπειρες παραχωρήσεις. Επειδή φοβάται τον χωρισμό και δεν θέλει να βρεθεί πάλι… μόνος του.

Τι μπορείς να μάθεις από κάθε ζώδιο ξεχωριστά

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Αυτό το ζώδιο, ως γνήσιο ζώδιο του αέρα, είναι από τα πιο κοινωνικά του ζωδιακού κύκλου. Είναι και αυτό όπως ο Δίδυμος. Μεγαλύτερη ανάγκη λοιπόν και δική του είναι να έχει γύρω του πολύ κόσμο.

Επιθυμεί πάντα να τον περιβάλουν άνθρωποι οι οποίοι θα εμπνέονται από αυτόν. Θέλει να βλέπει τους άλλους να “κρέμονται” από τα χείλη του, καθώς έχει τάσεις… ρητορικής.

Στον Υδροχόο αρέσει να φιλοσοφεί και να ενθουσιάζει τους άλλους με τις γνώσεις του. Θέλει να δείχνει πάντα τις ανοιχτόμυαλες απόψεις του και πόσο μπορεί να δει μπροστά από την εποχή του.

Έτσι, αυτό το ζώδιο είναι αδύνατο να είναι απομονωμένο και σε περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο υποφέρει πάρα πολύ.

ΙΧΘΥΕΣ

Τέλος, έχουμε τον Ιχθύ! Αυτός ο χαρακτήρας μπορεί αρκετές φορές να φανεί στον κόσμο κάπως… ασυνήθιστος ή ακόμη και περίεργος. Ο Ιχθύς όμως έχει πάρα πολλές ανάγκες συναισθηματικά.

Αυτό το ζώδιο είναι το “καλό παιδί” του ζωδιακού κύκλου.

Θέλει πάντα να νιώθει ότι τον αγαπούν και ότι είναι σε όλους συμπαθής. Εάν δεν νοιώσει αγάπη, ο Ιχθύς καταρρέει, τόσο ψυχολογικά όσο και σωματικά.

Αυτό το ζώδιο χρειάζεται “τουλάχιστον έναν” άνθρωπο στην ζωή του για να “γαντζωθεί” επάνω του. Θέλει να νοιώθει πάντα την ασφάλεια και την απόλυτη εξάρτηση από κάποιον.

Μπορεί πολύ εύκολα να μετατρέψει τον εαυτό του σε υποχείριο. Γι’ αυτό το λόγο πέφτει σχεδόν πάντα θύμα συναισθηματικής εκμετάλλευσης. Ο Ιχθύς δεν βασίζετε ποτέ στον εαυτό του και του είναι πάρα πολύ δύσκολο να λειτουργήσει ανεξάρτητος.

Είναι από τα άτομα που δεν θα πει ποτέ “δεν έχω ανάγκη κανέναν”.

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!