Ένα ιδιαίτερο και γευστικό παστίτσιο με οσομπούκο και χυλοπίτες που θα σας εντυπωσιάσει!
Από τον Γιώργο Τσούλη.
Ένα ιδιαίτερο και γευστικό παστίτσιο με οσομπούκο και χυλοπίτες που θα σας εντυπωσιάσει!
Από τον Γιώργο Τσούλη.
#tsoulotip: Μπορούμε αν θέλουμε πιο έντονο το κρέας, να αφαιρέσουμε το κόκκαλο μετά το βράσιμο, να το κόψουμε σε χοντρά κομμάτια και να το μαγειρέψουμε εκ νέου για άλλα 10-15 λεπτά.
2 κιλά μοσχάρι, οσομπούκο
800 γρ. ντομάτα κονκασέ
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 καρότα, κομμένα σε κυβάκια
1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε κυβάκια
1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
3 κλ. σέλερι, ψιλοκομμένα
3 φύλλα δάφνης
1 στικ κανέλας
2 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
500 ml ζωμός λαχανικών
100 ml κόκκινο κρασί
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
1 lt γάλα, πλήρες
300 γρ. χυλοπίτες
200 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
100 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.
2 κρόκους αυγού
¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο
Αλάτι
Πιπέρι
1.Για το κρέας: Για το κρέας: Προσθέτουμε σε ένα μπολ το οσομπούκο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με τα χέρια φορώντας γάντια μιας χρήσης.