Ζυμαρικά & Ζύμες
Παπαρδέλες με ελιές, βασιλικό και μπέικον
Ποιος δεν αγαπάει τα ζυμαρικά; Οι παπαρδέλες με ελιές, βασιλικό και μπέικον είναι ένα πιάτο πάρα πολύ γευστικό. Αυτός ο συνδυασμός δημιουργεί μια πανδαισία γεύσεων με λίγα και απλά υλικά!
Από την Σπυριδούλα Παππά
Υλικά
- 400γρ. παπαρδέλες
- 150γρ. καπνιστό μπέικον σε φέτες
- 100γρ. μαύρες ελιές
- 1 κρεμμύδι
- 3 μανιτάρια portobelo (προαιρετικά)
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3 κλωναράκια βασιλικό
- 1 κ.γ. άμυλο (νισεστέ, κορν φλάουρ, μαϊζένα)
- 100γρ. ζωμό λαχανικών
- Φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι – αλάτι
Εκτέλεση
Κόβουμε το μπέικον σε λωρίδες. Αφαιρούμε από τις ελιές το κουκούτσι και τις κόβουμε και αυτές σε λωρίδες. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε σε μικρά κυβάκια.
Μαγειρεύουμε τις παπαρδέλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Εν τω μεταξύ ζεσταίνουμε το λάδι και προσθέτουμε το κρεμμύδι και κατόπιν το μπέικον. Αφήνουμε να τσιγαριστούν καλά. Αφού ψιλοκόψουμε το σκόρδο το προσθέτουμε και αυτό στο τηγάνι.
Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά τον βασιλικό. Αφαιρούμε τα φύλλα του, τα ψιλοκόβουμε και τα ανακατεύουμε με τις ελιές. Ρίχνουμε το άμυλο στο ζωμό και το προσθέτουμε στη σάλτσα. Αφήνουμε λίγο να μαγειρευτεί όλο μαζί έως ότου δέσει η σάλτσα.
Τέλος ρίχνουμε στις παπαρδέλες με ελιές, βασιλικό και μπέικον την παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε την σάλτσα με τις παπαρδέλες και σερβίρουμε.