Γλυκά & Παγωτά

Παγωτό σάντουιτς σε 5 λεπτά (+video)

Συντάκτης  | 

παγωτό σάντουιτς εύκολα γρήγορα με φυστικοβούτυρο ή ταχίνι και σοκολάτα

Το παγωτό σάντουιτς το λατρεύουν όλοι και εδώ σας δείχνουμε πως μπορείτε να τα φτιάξετε εύκολα και γρήγορα σε μόλις 5 λεπτά!

Αυτό το παγωτό σάντουιτς μπορείτε να το φτιάξετε πανεύκολα και τα παγωτίνια θα θέλετε να τα κάνετε συνέχεια, ειδικά τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.

Αυτά τα παγωτά είναι απλά φανταστικά και δεν έχουν να ζηλέψουν απολύτως τίποτα από αυτά του ζαχαροπλαστείου.

Υλικά

  • 1 μεγάλο πακέτο μπισκότα τύπου digestive (500 γρ) ή δυο μικρά
  • 200 γρ κρύα φυτική κρέμα γάλακτος (έχει ζάχαρη)
  • 100 γρ πραλίνα φουντουκιού
  • 1 κ.σ γιαούρτι
  • 1 κ.σ φυστικοβούτυρο ή αμύγδαλο βούτυρο ή ταχίνι με γεύση
  • 200 γρ κουβερτούρα (λευκή, γάλακτος ή μαύρη)
  • 20 γρ λάδι (ηλιέλαιο, σπορέλαιο, καρύδας)

Δείτε περισσότερες συνταγές για πεντανόστιμα παγωτά


 Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε στο μίξερ την κρύα κρέμα γάλακτος με την πραλίνα, βάζοντας σε δυνατή ταχύτητα το μίξερ.
  2. Μόλις κάνει κορυφές το μείγμα και σφίξει προσθέτουμε το γιαούρτι και το φυστικοβούτυρο ή το ταχίνι που επιθυμούμε.
  3. Συνεχίζουμε το χτύπημα για να ενσωματωθούν όλα τα υλικά και να έχουμε μια ωραία κρέμα.
  4. Βάζουμε την κρέμα σε ένα κορνέ (εάν δεν έχετε χρησιμοποιείστε κουτάλι).
  5. Απλώνουμε τα μισά μπισκότα (με την τυπωμένη πλευρά προς τα κάτω). Με το κορνέ βάζουμε λίγη ποσότητα στο κέντρο του μπισκότου.
  6. Τοποθετούμε τα υπόλοιπα μπισκότα πάνω από την κρέμα και πιέζουμε ελαφρά για να σταθεροποιηθούν.
  7. Βάζουμε τα σάντουιτς μας στην κατάψυξη και τα παγώνουμε για 20-30 λεπτά.
  8. Λίγο πριν βγάλουμε τα μπισκότα από την κατάψυξη ξεκινάμε να λιώνουμε την κουβερτούρα.

Πως θα φτιάξετε τη κάλυψη σοκολάτας

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελάχιστο νερό και την τοποθετούμε επάνω στο μάτι της κουζίνας, σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά.

  2. Σε ένα μεταλλικό μπολ (που να χωράει ο πάτος μέσα στην κατσαρόλα) βάζουμε την σοκολάτα σπασμένη σε κομμάτια. Τοποθετούμε το μπολ πάνω στην κατσαρόλα. Ουσιαστικά θέλουμε οι υδρατμοί να λιώσουν την σοκολάτα και η ίδια να μην έρχεται σε επαφή κατευθείαν με το νερό.

  3. Ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.

  4. Μόλις λιώσει η σοκολάτα προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε καλά.

• Βουτάμε τα μπισκότα από την μισή πλευρά στην σοκολάτα και τα τοποθετούμε πάνω σε λαδόκολλα.

• Μόλις τελειώσουμε το γαρνίρισμα από όλα τα sandwich βάζουμε τα παγωτά στην κατάψυξη για να παγώσουν καλά.

Τα βγάζουμε όταν θέλουμε να τα καταναλώσουμε και τα απολαμβάνουμε!

TIP

Μπορείτε να χρησιμοποιείστε περισσότερα από ένα είδος σοκολάτας, όπως λευκή και γάλακτος. Το κάθε είδος όμως το λιώνουμε σε ξεχωριστό σκεύος.

 

Δείτε βήμα βήμα πως θα τα φτιάξετε!

Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου είμαι μέσα σε μια κουζίνα και φτιάχνω γλυκά! Οι γλυκιές γεύσεις, τα υλικά, τα χρώματα και οι μυρωδιές των γλυκών με συναρπάζουν! Μέσα αυτή τη στήλη στο designmagazine.gr και το blog μου, θα μοιράζομαι μαζί σου συνταγές και θα σου μεταφέρω την τρέλα μου για τη ζαχαροπλαστική!