Γλυκά & Παγωτά
Παγωτό φράουλα με γιαούρτι (+video)
Μια πολύ εύκολη συνταγή για σπιτικό παγωτό φράουλα με γιαούρτι και κρέμα γάλακτος.
Αυτό το παγωτό φράουλα γίνεται πολύ εύκολα και χρειάζεται μόνο 10 λεπτά προετοιμασία. Μπορείτε να το φτιάξετε χωρίς παγωτομηχανή και περιέχει μόνο 4 απλά υλικά!
Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Υλικά
500 γρ. κρέμα γάλακτος 36%
750 γρ. φράουλες
200 γρ. γιαούρτι
8 κ.σ. ζάχαρη άχνη
1 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο ρόδι (προαιρετικό)
Εκτέλεση
Για αυτή τη συνταγή και ένα εύκολο παγωτό φράουλα με γιαούρτι και κρέμα γάλακτος, διαλέγουμε αρχικά ώριμες, γερές και κατακόκκινες φράουλες.
Αλέθουμε τις φράουλες στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν πουρές. Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή μέχρι να κάνει απαλές κορυφές.
Προσθέτουμε στην κρέμα το γιαούρτι την κρέμα βαλσάμικου (εάν θέλετε), τις αλεσμένες φράουλες με την ζάχαρη. Αναδιπλώνουμε το μείγμα με σπάτουλα και αδειάζουμε το μείγμα σε πυρέξ. Καταψύχουμε για 24 ώρες.
Μπορούμε να βάλουμε το μίγμα στην παγωτομηχανή για να χτυπηθεί και να παγώσει και στην συνέχεια στην κατάψυξη.
Χωρίς παγωτομηχανή
Μπορούμε να φτιάξουμε αυτή τη συνταγή και χωρίς παγωτομηχανή με την ακόλουθη διαδικασία.
Σε μεταλλικό παγωμένο σκεύος χτυπάμε όλο το μίγμα μαζί με το μίξερ χειρός. Το βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει και το αφήνουμε 30 λεπτά. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία 3-4 φορές κάθε 30 λεπτά.
Αυτή τη διαδικασία την κάνουμε ώστε να μην δημιουργηθούν κρύσταλλοι στο παγωτό και να είναι απαλό και κρεμμώδες.
Αφήνουμε το παγωτό στην κατάψυξη να παγώσει καλά για τουλάχιστον 12 ώρες. Αυτός ο χρόνος παγώματος είναι απαραίτητος.
Για να γίνει πιο ιδιαίτερο, μπορούμε να προσθέσουμε επιπλέον στο παγωτό φράουλα:
2 κ.σ. ψιλοκομμένο δυόσμο ή 1/2 κ.σ αλεσμένα μπαχαρικά (αστεροειδή γλυκάνισο, μοσχοκάρυδο ή λίγο τζίντζερ).
Γαρνίρουμε με σάλτσα φράουλας, φρέσκιες φράουλες και δυόσμο.
Δείτε περισσότερες συνταγές για παγωτό!