Γενικά

Ο νέος τρόπος της καθημερινότητας μας μέσα από 13 φωτογραφίες

Συντάκτης  | 

Ο νέος τρόπος καθημερινότητας σε όλο τον πλανήτη έχει αλλάξει. 13 φωτογραφίες μας δείχνουν πως η ζωή μας προσαρμόζετε σε αυτό το νέο σήμερα.

Ο νέος τρόπος καθημερινότητας μας έχει αλλάξει, για όλους και σε όλο τον κόσμο. Η προφύλαξη των πολιτών κάθε χώρας βρίσκετε έπειτα από τους τελευταίους μήνες σε πρώτο πλάνο και οι συνήθειες της καθημερινότητας που γνωρίζαμε πλέον άλλαξαν.

Ο τρόπος που μετακινούμαστε, που περιμένουμε, που ψωνίζουμε, που καθόμαστε και που περπατάμε. Όλα άλλαξαν, από την μια στιγμή στην άλλη. Έτσι, καλό είναι να συνηθίζουμε τους νέους κανόνες επιβίωσης για το επόμενο διάστημα.

Μέχρι να είμαστε και πάλι ασφαλείς και να βρεθεί τρόπος προφύλαξης από τον νέο ιό.

Ταξιδεύοντας με 13 φωτογραφίες στον κόσμο, διαπιστώνουμε πως “όλα αυτά, τελικά δεν είναι ψέματα ή θεωρίες συνωμοσίας”. Υπάρχει μια νέα πραγματικότητα και στην καθημερινότητά μας. Διανύουμε  ένα “ιστορικό” γεγονός, από το οποίο η ανθρωπότητα καλείτε για άλλη μια φορά να βγει όσο πιο αλάβωτη γίνετε.

Δείτε πως “υποδέχτηκαν” κάποιες χώρες, την έναρξη του νέου τρόπου ζωής εκτός σπιτιού, έπειτα από την άρση του lock down…

Άμστερνταμ

Foto: REUTERS/EVA PLEVIER

Foto: REUTERS/EVA PLEVIER

Στο Άμστερνταμ ξεκίνησαν δοκιμές για την επαναλειτουργία των χώρων εστίασης.  Οι σερβιτόροι καλούνται να σερβίρουν φορώντας διάφανες ασπίδες στο πρόσωπο.

Άρνεμ

Foto: REUTERS/PIROSCHKA VAN DE WOUW

Στο Άρνεμ της Ολλανδίας έχουν τοποθετηθεί στο οδόστρωμα αυτοκόλλητα σήμανσης αποστάσεων. Οι πελάτες πρέπει να στέκονται σε αυτές τις θέσεις στην ουρά για την παραλαβή take away προϊόντων.

Νίκαια

Foto: REUTERS/ERIC GAILLARD

Στη Νίκαια της Γαλλίας (όπως και στις περισσότερες πόλεις του κόσμου) υπάρχει μέσα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς σήμανση για τους καθιστούς αλλά και τους όρθιους επιβάτες.

Μπανγκόνγκ

Foto: REUTERS/JORGE SILVA

Στην Μπανγκόνγκ, στην Ταϊλάνδη, έχουν τοποθετηθεί στα τραπέζια χωρίσματα  μεταξύ των πελατών. Επιτρέπουν μόνο έναν πελάτη ανά πλευρά με την απέναντι θέση κενή.

Τόκιο

Foto: REUTERS/KIM KYUNG-HOON

Στο Τόκιο τα γκισέ των τραπεζών έχουν διαχωριστεί τόσο ασφυκτικά που οι πελάτες δεν έχουν μεταξύ τους απολύτως καμία επαφή.

Χόνγκ Κόνγκ

Foto: REUTERS/TYRONE SIU

Στο Χονγκ Κονγκ τα τραπέζια και καρέκλες των καφέ καλύφθηκαν με ταινίες ώστε να αποφεύγετε ο συγχρωτισμός.

Μέιντστοουν

Foto: REUTERS/JOHN SIBLEY

Στο Μέιντστοουν της Βρετανίας τα ανδρικά ουρητήρια έχουν και αυτά την απαραίτητη απόσταση των 2 μέτρων.

Ρώμη

Foto: REUTERS/GUGLIELMO MANGIAPAN

Στη Ρώμη, οι ηλικιωμένοι όπως και όλοι οι άλλοι, προσπαθούν να συνηθίσουν τις διαχωριστικές γραμμές τήρησης αποστάσεων στα καταστήματα.

Νίκαια

Foto: HUFFPOST GR

Στη Νίκαια της Γαλλίας οι αποβάθρες του Τραμ και του Μετρό έχουν ενδείξεις για τα σημεία όπου πρέπει να σταθούν οι επιβάτες περιμένοντας τους συρμούς.

Μιλάνο

Foto: REUTERS/DANIELE MASCOLO

Στους αυτοκινητόδρομους του Μιλάνου, όπου υπάρχει χώρος, διαμορφώνονται οι διαγραμμίσεις για την κυκλοφορία πεζών και ποδηλάτων.

Μπανγκόκ

Foto: REUTERS/CHALINEE THIRASUPA

Στην Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης, κάποια καταστήματα take away έχουν δημιουργήσει αυτοσχέδιους μηχανισμούς στους πάγκους τους. Για την πληρωμή και  παραλαβή καφέ και ροφημάτων με στόχο την κατάλληλη απόσταση υπαλλήλων – πελατών.

Βαρκελώνη

Foto: REUTERS/NACHO DOCE

Στην Βαρκελώνη έγινε επέκταση των πεζοδρομίων μέσα στο οδόστρωμα, προς  αποφυγήν συνωστισμού στα πεζοδρόμια.

Λονδίνο

Foto: REUTERS/HANNAH MCKAY

Στα πεζοδρόμια του Λονδίνου έχουν γίνει σημάνσεις που υπενθυμίζουν στους πεζούς την «Διατήρηση της απόστασης των 2 μέτρων».

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!