Γενικά

Ο κοροναϊός ανησυχεί τους Έλληνες – Αγωνία με τον 33χρονο Κινέζο στο Αττικόν

Συντάκτης  | 

Ανήσυχοι δηλώνουν οι Έλληνες στο ενδεχόμενο του να φτάσει ο κοροναϊός στη χώρα μας, καθώς μετά από έρευνα που έγινε οι περισσότεροι ανέφεραν πως θεωρεί ανέτοιμο το ΕΣΥ.

Ειδικότερα, η πλειονότητα των Ελλήνων που συμμετείχαν σε έρευνα κρίνουν ότι η χώρα μας και το εθνικό σύστημα υγείας δεν είναι έτοιμα να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενη κρίση, με εξάπλωση της επιδημίας του κοροναϊού. Αυτό εκτιμά ποσοστό 60% των ερωτώμενων στην έρευνα της εταιρείας δημοσκοπήσεων Interview. Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε εντός του πρώτου δεκαημέρου του Φεβρουαρίου σε πανελλαδικό δείγμα 705 ατόμων (ηλικίας 17 ετών και άνω).

Η έρευνα εστιάζει στην αντιμετώπιση του ζητήματος του κορονοϊού από την ελληνική κοινή γνώμη. Αναδεικνύοντας έτσι ακόμη και την άποψη των ερωτώμενων για τα πιθανά αίτια εξάπλωσης του ιού αυτή την χρονική περίοδο.

Πρόθυμοι οι περισσότεροι να μπουν σε καραντίνα

Ειδικότερα, το 55% ανησυχεί πολύ/αρκετά για την μέχρι στιγμής εξάπλωση του κορωνοϊού. Έναντι του 45% που ανησυχεί λίγο/καθόλου. Στην ερώτηση για την ετοιμότητα και τον βαθμό ανταπόκρισης της χώρας και του εθνικού συστήματος υγείας απέναντι σε μία ενδεχόμενη «εισβολή» του ιού και στην Ελλάδα, το 60%, όπως προαναφέρθηκε, κρίνει ότι δεν υπάρχει η σχετική ετοιμότητα και το 40% ότι υπάρχει. Οι συμμετέχοντες στην έρευνα θα ήταν διατεθειμένοι να πειθαρχήσουν σε ποσοστό 85% εάν θα έπρεπε να τους επιβληθεί καραντίνα 15 ημερών (με παραμονή στο σπίτι ή σε κάποια δομή υγείας), ενώ μόλις το 15% δεν θα πειθαρχούσε. Ο κοροναϊός εξαπλώνετε ταχύρυθμα.

Τα ατομικά μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί από τους ερωτηθέντες

Πάντως, παρόλο που η έρευνα καταγράφει ανησυχία για την εξάπλωση του ιού, εντούτοις το 68% απαντά πως πλένει τα χέρια του με την ίδια συχνότητα, όπως και στο παρελθόν, (ως προληπτικό μέτρο). Έναντι του 32% που ομολογεί ότι πλένει τα χέρια του συχνότερα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η τοποθέτηση των ερωτώμενων σε μία ερώτηση με πολλαπλές τιθέμενες επιλογές απάντησης, όσον αφορά στα αίτια που ο ιός εξαπλώνεται αυτή την περίοδο.

Τι πιστεύουν οι Έλληνες για τον κοροναϊό

Έτσι, το 30% απαντά ότι ο κοροναϊός είναι τόσο διαδεδομένος και επικίνδυνος που δικαιολογείται το γεγονός να είναι πρώτη είδηση. Το 25% δηλώνει πως ο ιός είναι ένα νέο μέσο για έναν καινούργιο οικονομικό πόλεμο μεταξύ ισχυρών οικονομιών. Το 37% απαντά ότι συμβαίνει «λίγο και από τα δύο» παραπάνω ενδεχόμενα (το 8% δεν γνωρίζει/δεν απαντά στην συγκεκριμένη ερώτηση).

Αγωνία για τον 33χρονο Κινέζο στο Αττικόν

Μέσα στο βράδυ θα βγουν αποτελέσματα από τις πρώτες εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθη ύποπτο κρούσμα στο «Αττικόν» το απόγευμα της Τρίτης. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, πρόκειται για έναν 33χρονο Κινέζο που μετήχθη στο νοσοκομείο «Αττικόν» με την υποψία πως έχει προσβληθεί από τον κοροναϊο. Ο άνδρας έχει ταξιδέψει πρόσφατα από την Κίνα στη χώρα μας. Μεταφέρθηκε από το Ιατρικό Φαλήρου μετά από ύποπτα συμπτώματα. Ο 33χρονος παρουσιάστηκε ο ίδιος αρχικά  στο Ιατρικό Φαλήρου και από εκεί ακολουθήθηκε η διαδικασία που προβλέπεται για την αντιμετώπιση ύποπτων κρουσμάτων κοροναϊού.

«Αττικόν»

Ο άνδρας μεταφέρθηκε στη συνέχεια από ειδικά διαμορφωμένο ασθενοφόρο και τους διασώστες με τις ειδικές στολές στο «Αττικόν». Αμέσως, σήμανε συναγερμός στο Τμήμα Επειγόντων του θεραπευτηρίου. Εκεί ελήφθησαν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα σε περίπτωση κοροναϊού. Στο νοσοκομείο έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα. Το ΠΓΝ ΑΤΤΙΚΟΝ έχει οριστεί με εντολή του Υπουργείου Υγείας ως Κέντρο αναφοράς για την υποδοχή των πρώτων ύποπτων κρουσμάτων λοίμωξης από τον νέο κοροναϊό στην Ελλάδα. Δραστηριοποιείται επίσης στην παροχή ιατρικής φροντίδας και την αντιμετώπιση πιθανών κρουσμάτων από τον κοροναϊό.

in

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!