Διακόσμηση & Σπίτι

Νέες τάσεις διακόσμησης: Πως θα ανανεώσουμε το σπίτι μας

Συντάκτης  | 

4 νέες τάσεις διακόσμησης που μπορεί ο κάθε ένας να ακολουθήσει και να ανανεώσει ή να βελτιώσει άμεσα τη διαβίωση του.

 

Οι νέες τάσεις διακόσμησης είναι ουσιαστικά ιδέες που επιδρούν θετικά στη ζωή και τον πλανήτη μας. Εσύ τι άποψη έχεις, θα τις ακολουθήσεις;

Από τη Νάντια Γρινιεζάκη

Η διαμόρφωση των εσωτερικών χώρων του σπιτιού δεν έχει πλέον τα «πρέπει» του παρελθόντος. Οι ένοικοι είναι εκείνοι που αποφασίζουν τα do και τα don’t’s ανάλογα πάντα με τον τρόπο ζωής τους.

Υπάρχουν όμως μερικές βασικές ιδέες που μπορεί να υιοθετήσει κανείς και να δει άμεσα διαφορά ακόμη και στην ψυχική του υγεία. Πάμε να τις γνωρίσουμε ή να δείτε εάν τις ακολουθείτε ήδη!

Όλες οι αλλαγές του περιβάλλοντος που συμβαίνουν γύρω μας δεν θα μπορούσαν να μας αφήσουν αδιάφορους. Εν έτη 2024 άλλωστε, η οικολογική συνήθεια έχει μπει σχεδόν σε κάθε σπίτι με διάφορους τρόπους. Αυτό ακριβώς μας οδηγεί πλέον σε ένα πιο Βιοφιλικό και Eco-friendly design εσωτερικών χώρων!

Eco-friendly design

Πηγάζει στην συνεχώς αυξανόμενη τάση που προκύπτει από την ανησυχία μας για τη φύση και το μέλλον του πλανήτη μας. Επίσης, από την ανάγκη μας να διαφυλάξουμε την υγεία μας, επιλέγοντας φυσικά υλικά που δεν μας προκαλούν αλλεργίες ή άλλα προβλήματα.

Τα υλικά που χρησιμοποιούνται για αυτή την τάση διατηρούν και την καλή ποιότητα αέρα μέσα στον χώρο, ενώ μας χαρίζουν μόνο οφέλη. Για να το πετύχουμε αυτό επιλέγουμε π.χ. χαλιά από φυσικές ίνες χαρτιού που συνήθως είναι αδιαβροχοποιημένα, δεν λεκιάζουν και περιέχουν βαμβακερά στοιχεία. Επιπλέον, από τα βασικά στοιχεία είναι το ξύλο, το καλάμι και η ψάθα.

DIY design / Χειροποίητα αντικείμενα

Ύστερα από δεκαετίες κυριαρχίας της μαζικής παραγωγής προϊόντων, είναι ώρα να εκτιμήσουμε ξανά τα μοναδικά, χειροποίητα αντικείμενα. Τα έπιπλα, τα χαλιά, τα διακοσμητικά και τα έργα τέχνης είναι μερικά από αυτά.

Έχουμε πλέον την ανάγκη να επενδύσουμε σε ποιοτικά και μοναδικά αντικείμενα. Να ανακαλύψουμε πιο ψαγμένα ή ακόμη και τα diy αντικείμενα  κερδίζουν συνεχώς έδαφος. Σε αυτή τη στροφή, ίσως να βοήθησε και η σκληρή πραγματικότητα που φανερώθηκε για τις μαζικές παραγωγές και τις συνθήκες  κάτω από τις οποίες κατασκευάζονται τα αντικείμενα αυτά.

Μαξιμαλισμός και φέτος

Συνεχίζει ακόμη πιο δυναμικά ο μοντέρνος μαξιμαλισμός και αυτή τη χρονιά με έντονα χρώματα και υφές που αναμειγνύονται μοναδικά.  Θα τον πετύχετε με έντονα χρώματα και μοτίβα. Που πανδρεύονται με τολμηρούς συνδυασμούς υφών, μοτίβων, υλικών και χρωμάτων. Τα χρώματα που κυριαρχούν είναι οι βαθιές αποχρώσεις του μπλε, οι ζωντανές αποχρώσεις του πράσινου και η τερακότα. Αποχρώσεις και μοτίβα, που θυμίζουν τα χρώματα της φύσης. Τα φυσικά υλικά και τα φυτά εσωτερικού χώρου πρωταγωνιστούν και πάλι.

Biophilic design

Και ολοκληρώνουμε αυτή την έρευνα μας για τις νέες τάσεις διακόσμησης του 2024 με μία ακόμη, που συνδέετε με τον μαξιμαλισμό και τα φυτά εσωτερικού χώρου. Το Biophilic design, που αντικατοπτρίζει την ανάγκη μας για επιστροφή στη φύση. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με μια διακόσμηση που… φέρνει το έξω μέσα!

Το χαρακτηριστικό του Biophilic design είναι οι εσωτερικοί κήποι και οι τοίχοι από βρύα. Τα μεγάλα και καθαρά παράθυρα, τα αίθρια και τα φυσικά υλικά διακόσμησης όπως πέτρα, μάρμαρο, πηλός και ξύλο. Υλικά που μπορούν να διακοσμούν τους χώρους μας και να μας κάνουν να ηρεμούμε ή να ζούμε πιο αρμονικά.

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!