Διακόσμηση & Σπίτι

Τοίχος από βρύα: Η τάση που φέρνει τη φύση στους χώρους μας

Συντάκτης  | 

Ο τοίχος από βρύα είναι η τάση εσωτερικής διακόσμησης που μπορεί να μετατρέψει κάθε εσωτερικό χώρο σε μια «γωνιά μέσα στο δάσος»!

Ένας τοίχος από βρύα μπορεί να δημιουργηθεί σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού, αλλά και σε οποιονδήποτε επαγγελματικό χώρο.

Οι άνθρωποι που ζουν στις πόλεις απομονώνονται όλο και περισσότερο από την φύση. Οι επιθυμία των περισσότερων όμως είναι να διατηρήσουν όσο μπορούν την σχέση τους με το φυσικό περιβάλλον. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που αρκετά χρόνια τώρα έχει δημιουργηθεί η «μόδα» να γεμίζουμε τους εσωτερικούς χώρους με φυτά!

Ο άνθρωπος είναι πλήρως εξαρτημένος από τη φύση και την έχει ανάγκη. Τα στοιχεία της μας ηρεμούν, μας  χαλαρώνουν, αλλά και τονώνουν τον οργανισμό μας. Αυτός είναι και ο λόγος που οι άνθρωποι προσπαθούν να δημιουργήσουν τα τελευταία χρόνια διάφορους τρόπους  σύνδεσης μαζί της.

Αυτή η έντονη επιθυμία σύνδεσης ενέπνευσε νέες δημιουργικές τάσεις διακόσμησης εσωτερικών χώρων. Μία από αυτές είναι οι τοίχοι από βρύα, με αυτή την τάση μπορούμε να καλύψουν αρκετά την ανάγκη μας να βρεθούμε μέσα στη φύση.

Οι τοίχοι από βρύα είναι ένας πολύ όμορφος και σχετικά χαμηλής συντήρησης τρόπος για να φέρετε τη φύση στο σπίτι ή το γραφείο σας. Αν και τοίχοι όπως αυτοί μπορεί πολλές φορές να είναι αρκετά ακριβοί στην εγκατάσταση τους, είναι ωστόσο εύκολο στην συντήρηση.

Ειδικά εάν χρησιμοποιήσουμε λειχήνες αντί για βρύα συντηρούνται πιο εύκολα και είναι πιο οικονομικές. Γενικά χρειάζεται απλά να διατηρήσουμε την κατάλληλη υγρασία στον χώρο. Επίσης, δεν πρέπει να έχουν άμεση επαφή με τον ήλιο. Να είστε βέβαιοι πως με αυτό τον τρόπο δεν θα χρειαστεί να τα ποτίσετε.

Τι είναι οι τοίχοι από βρύα

Οι τοίχοι από βρύα είναι συνθέσεις τοίχων που αποτελούνται από αληθινά βρύα, τα οποία συνήθως είναι κολλημένα σε ένα πλαίσιο/κάδρο. Δημιουργούνται και με συνθετικά υλικά, αλλά οι περισσότερες συνθέσεις έχουν αληθινά βρύα.

Αυτά τα βρύα είναι ειδικά επεξεργασμένα και έχουν υποβληθεί σε μια διαδικασία συντήρησης που παρατείνει τη διάρκεια ζωής τους. Παράλληλα περιορίζει τις ανάγκες συντήρησης.

Τα διατηρημένα βρύα προσφέρονται και για άπειρες κατασκευές διακόσμησης. Καθώς μπορούν να κοπούν και να βαφτούν κατά επιθυμία, έτσι ώστε να ταιριάξουν σε οτιδήποτε.

τοίχος από βρύα

Πώς συντηρείτε ένας τοίχος από βρύα

Οι τοίχοι από βρύα δεν χρειάζονται πολλή φροντίδα. Λίγη προσοχή χρειάζονται μόνο και αυτή θα τους κρατήσει ζωντανούς και υγιείς για πολύ καιρό. Το πιο σημαντικό στοιχείο που πρέπει να προσέξετε είναι η υγρασία.

Ένας τοίχος από βρύα εξαρτάται πολύ από την υγρασία. Έτσι πρέπει να είναι μακριά από καλοριφέρ ή άλλου είδους πηγή θερμότητας. Εάν δείτε όμως πως ο τοίχος σας από βρύα αρχίζει να στεγνώνει, τοποθετείστε μπροστά του έναν υγραντήρα ή ψεκάστε τον με λίγο νερό και… θα ξαναζωντανέψει!

Δείτε 10 ιδέες για τοίχους από βρύα που σίγουρα θα σας παροτρύνουν να τα εντάξετε και εσείς στην διακόσμηση των χώρων σας!

τοίχος από βρύα

 

Πώς να φτιάξετε έναν “τοίχο” από βρύα (+video)

 

 

τοίχος από βρύα

τοίχος από βρύα

τοίχος από βρύα


 

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!