Κρέας
Μπουτάκια κοτόπουλο με σάλτσα μουστάρδας και πουρέ πατάτας
Τα μπουτάκια κοτόπουλο με σάλτσα μουστάρδας είναι ένα πολύ νόστιμο και σχετικά γρήγορο φαγητό. Συνδυασμένο με πουρέ από φρέσκες πατάτες είναι ένα πεντανόστιμο γεύμα που θα λατρέψετε.
Πως να φτιάξετε τα μπουτάκια κοτόπουλο με σάλτσα μουστάρδας και πουρέ πατάτας.
Από την Χριστίνα Κέμου / xristinacook
Υλικά για το κοτόπουλο
- 6 μπουτάκια κοτόπουλο
- Ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά σούπας βούτυρο
- Αλάτι – πιπέρι
- 3-4 κουταλιές σούπας μουστάρδα
- 3 ποτήρια νερό
- 1 φλιτζανάκι του καφέ κρασί
- 1 συσκευασία φρέσκα μανιτάρια στρογγυλά, κομμένα στη μέση ή στα τέσσερα (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κονσέρβα)
Υλικά για τον πουρέ
- 1 κιλό πατάτες μεγάλες
- 2 κουταλιές (100 γρ) βούτυρο
- 1 κούπα τσαγιού κρέμα γάλακτος
- 1 φλιτζάνι του καφέ γάλα
- Λίγο μοσχοκάρυδο (προαιρετικό)
Εκτέλεση
Για το κοτόπουλο
- Καθαρίζουμε καλά τα μπουτάκια, τα πλένουμε και τα αφήνουμε να στραγγίσουν.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε να κάψουν το ελαιόλαδο (να καλυφθεί η βάση της κατσαρόλας) και το βούτυρο. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μπουτάκια κοτόπουλου και τα τσιγαρίζουμε. Τα γυρίζουμε 1-2 φορές και αφήνουμε να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές. Σβήνουμε κατόπιν με το κρασί και βάζουμε τα μανιτάρια ανακατεύοντας.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τη μουστάρδα, νερό (3 ποτήρια περίπου) και αφήνουμε το φαγητό να βράσει. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 40-50 λεπτά, μέχρι να μείνει μόνο με το λάδι του. Αν δούμε ότι το κρέας χρειάζεται επιπλέον βράσιμο, ενδεχομένως να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο ακόμη νερό.
Για τον πουρέ
- Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες σε μικρά κομμάτια. Τις βράζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει. Βράζουμε περίπου για 20 λεπτά. Για να ελέγξουμε αν έβρασαν σωστά (πρέπει να είναι μαλακές), καρφώνουμε μερικά κομμάτια με πιρούνι.
- Στραγγίζουμε τις βρασμένες πατάτες σε ένα τρυπητό και τις ρίχνουμε σε ένα μπολ. Όπως είναι ζεστές τις λιώνουμε ή με το μηχάνημα για πουρέ ή με ένα πιρούνι.
- Εντωμεταξύ έχουμε λιώσει το βούτυρο και το ανακατεύουμε με την κρέμα γάλακτος και το γάλα.
- Προσθέτουμε το μίγμα με το βούτυρο, την κρέμα και το γάλα στις πατάτες και ανακατεύουμε καλά. Νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι (προαιρετικά) και βάζουμε και λίγο μοσχοκάρυδο (αν θέλουμε).
- Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι το μείγμα μας να γίνει λείο και απαλό, παίρνοντας την υφή που θέλουμε!
Σημείωση
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και έτοιμη συσκευασία για τον πουρέ. Τον παρασκευάζετε σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Είναι εξίσου καλός και εύκολος στην παρασκευή του.
+ Tip
Εάν θέλετε τον έτοιμο πουρέ να τον κάνετε ακόμη πιο γευστικό. Μπορείτε να μειώσετε την ποσότητα νερού και να προσθέσετε επιπλέον γάλα. Προσθέστε και 1 κουταλιά της σούπας μαργαρίνη, θα χαρίσει επιπλέον νοστιμιά.