Μαρία Πευκιανάκη Χειρουργός Οφθαλμίατρος
 
Τρικαλινή Παράδοση
 

Διάφορα

Εύκολα και γρήγορα Mozzarella sticks

Συντάκτης  | 

Εύκολα και γρήγορα Mozzarella sticks για κάθε ώρα της ημέρας. Θα σας χορτάσουν και θα σας κόψουν την όρεξη για φαγητό.

Από τον Γιώργο Τσούλη

ΥΛΙΚΑ για Mozzarella sticks

600 γρ. μοτσαρέλα, κομμένη σε sticks

150 γρ. nachos, θρυμματισμένα

70 γρ. φρυγανιά,τριμμένη

200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

2 Αυγά, αραιωμένα και χτυπημένα με λίγο νερό

Αλάτι

Πιπέρι

Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε ηλιέλαιο και το αφήνουμε να ζεσταθεί.

2.Παράλληλα βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι, το πιπέρι και τα ανακατεύουμε.

3. Σε ένα δεύτερο μπολ, βάζουμε τη φρυγανιά με τα nachos και τα ανακατεύουμε.

4. Σε ένα τρίτο μπολ βάζουμε το αυγό.

5. Μόλις ζεσταθεί το ηλιέλαιο, πανάρουμε τις μοτσαρέλλες, περνώντας τες πρώτα από το αλεύρι μετά από το αυγό και μετά από το μείγμα της φρυγανιάς.

6. Τηγανίζουμε, γυρνώντας τες και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα και να έχουν μία τραγανή κρούστα.

7. Μεταφέρουμε σε πιάτο, στο οποίο έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε.

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, ποικιλία απόψεων, αγάπη για το καλό design, λάτρεις του lifestyle και πολύ όρεξη για δουλειά.