Γλυκά & Παγωτά
Mousse au chocolat “Lila Pause”
Αυτή η Mousse au chocolat “Lila Pause” είναι μια εκπληκτική συνταγή! Είναι ένα γλυκό ελαφρύ και γρήγορο.
Αυτή η Mousse au chocolat “Lila Pause” μπορεί να σερβιριστεί σε ποτήρι, γυάλινο μπολ ή μέσα σε ένα DIY σοκολατένιο μπολ (όπως εδώ)!
Από την chef Ελένη Κουμαντάνου
Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Αρχιμαγείρων – Εκπαιδευτικός
Υλικά
500 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος (χτυπημένη να γίνει σαντιγύ)
100 ml γάλα
250 γρ. σοκολάτα γάλακτος
100gr φράουλες ή berry mix (κατεψυγμένα διάφορα φρούτα)
1 βανίλια
Δείτε εδώ πως μπορείτε να φτιάξετε πολύ εύκολα σοκολατένια μπολ!
Εκτέλεση
1) Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα.
Παίρνουμε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα νερό μέχρι τη μέση και τη βάζουμε σε χαμηλή φωτιά για να ζεσταθεί το νερό. Επάνω στο σκεύος τοποθετούμε ένα μεταλλικό μπολ-μπασίνα. Πρέπει το μπολ να εφάπτεται στο χείλος της κατσαρόλας και δεν πρέπει να ακουμπάει μέσα στο νερό. Τοποθετούμε μέσα την σοκολάτα γάλακτος έτσι ώστε να λιώσει και κρατάμε φωτιά χαμηλή. Η θερμοκρασία τη φωτιάς δεν πρέπει να είναι δυνατή με αποτέλεσμα να πετάγονται οι υδρατμοί. Διότι εάν γίνεται αυτό η σοκολάτα μπορεί να σβολιάσει.
2) Αφού λιώσει η σοκολάτα γάλακτος, προσθέτουμε μέσα το γάλα και ανακατεύουμε καλά.
3) Χωριστά, στον κάδο του μίξερ ή σε άλλο μπολ, χτυπάμε πολύ καλά την κρέμα γάλακτος για να γίνει σαντιγί. Προσθέτουμε και τη βανίλια ανακατεύοντας για να πάει παντού.
4) Σε ένα τρίτο μπολ ενώνουμε διαδοχικά τα δύο μίγματα μας, της σοκολάτας και της σαντιγί. Προσθέτουμε πολτοποιημένα και τις φράουλες ή τα κατεψυγμένα φρούτα.
5) Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου, τόσο ώστε να στέκεται η mousse.
Σερβίρουμε μέσα σε γυάλινο μπολ, ποτήρι ή σοκολατένιο μπολ. Μπορούμε να την διακοσμήσουμε με φιλέτο λευκής-ροζ σοκολάτας και σοκολατένιες πέρλες!
Σε αυτή τη μους σοκολάτας μπορούμε να προσθέσουμε και ότι άλλο υλικό μας αρέσει. Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να της δώσουμε την ανάλογη γεύση που θέλουμε.
Δημιουργήστε για παράδειγμα μια μους με γεύση μπανάνας, μπισκότου ή ότι άλλο σας αρέσει!
Ένα πολύ γευστικό και ελαφρύ γλυκό για όλο τον χρόνο αλλά και κατάλληλο για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού!