Γεύσεις
Μους Φράουλας: Εύκολη, μόνο με 3 υλικά
Ο Άκης Πετρετζίκης μας ετοίμασε μια λαχταριστή και πεντανόστιμη μους φράουλας, που μπορούμε να απολαύσουμε κάθε ώρα της ημέρας χωρίς πολλές ενοχές. Λίγα υλικά και εύκολη εκτέλεση.
Υλικά
-350 γρ. φράουλες, + μερικές επιπλέον για το σερβίρισμα.
-120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική.
-250 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, παγωμένη.
Εκτέλεση
– Καθαρίζετε τις φράουλες και αφαιρείτε το κοτσάνι τους. Τις ρίχνετε σε μπλέντερ και ρίχνετε μέσα και τη ζάχαρη.
– Τα πολτοποιείτε για περίπου 1 λεπτό (ίσος χρειαστεί και λίγο παραπάνω από λεπτό), ώστε να δημιουργηθεί ένας ρευστός πουρές. Βάζετε το μίγμα σε ένα μπολ και το αφήνετε.
– Παίρνετε την κρέμα γάλακτος και την χτυπάτε στον κάδο από με επιτραπέζιο μίξερ ή με μίξερ χειρός, όσο χρειαστεί (περίπου 4 λεπτά) στη δυνατή ταχύτητα, μέχρι να γίνει σαντιγί.
– Βγάζετε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτετε μέσα τον μισό πουρέ της φράουλας.
– Ανακατέψτε με ελαφριές κυκλικές κινήσεις μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο ροζ μείγμα.
– Σερβίρετε σε ψιλά ποτήρια ρίχνοντας ισόποσα, αρχικά στον πάτο τους περίπου μισό πουρέ φράουλας και επάνω τη μους φράουλας.
– Τα τοποθετείτε στο ψυγείο και τα αφήνετε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να σφίξει η μους.
– Διακοσμήστε τα ποτήρια με φράουλες και σερβίρετε!