Μαρία Πευκιανάκη Χειρουργός Οφθαλμίατρος
 
Τρικαλινή Παράδοση
 

Ζυμαρικά & Ζύμες

Μακαρονάδα με σάλτσα ντομάτας και καλαμάρια

Συντάκτης  | 

Ένα από τα πιο διαχρονικά πιάτα που δε θα σε προδώσει ποτέ είναι η μακαρονάδα. Πόσες φορές όμως έχεις φάει αυτό το πιάτο και το έχει βαρεθεί μέχρι και ο ουρανίσκος σου; Σίγουρα πολλές! Γι αυτό επιχείρησε να φτιάξεις την πιο νόστιμη μακαρονάδα με σάλτσα ντομάτας και καλαμάρια. 

Μακαρονάδα με σάλτσα ντομάτας και καλαμάρια από τον Έκτορα Μποτρίνι.

Υλικά για μακαρονάδα

250 γρ. μακαρόνια spaghetti

250 γρ. καλαμάρια κομμένα σε ροδέλες και ζεματισμένα

1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο

1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη

20 γρ. ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη

250 γρ. φρέσκια ντομάτα (χυμός)

1 κ. καφέ πελτέ

1 ποτηράκι κόκκινο ξηρό κρασί

Αλάτι

Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε την πιπεριά και το σκόρδο. Στη συνέχεια ρίχνουμε το κρεμμυδάκι, αφήνουμε λίγο να σοταριστεί και σβήνουμε με το κρασί. Περιμένουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και τον πελτέ. Αλατοπιπερώνουμε και στο τέλος προσθέτουμε τα καλαμάρια. Αφήνουμε σε σιγανή φωτιά έως ότου δέσει η σάλτσα. Σε μία κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε τα μακαρόνια al dente, σουρώνουμε και σε ένα χαμηλό τηγάνι σε μέτρια φωτιά τα δένουμε με τη σάλτσα.

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, ποικιλία απόψεων, αγάπη για το καλό design, λάτρεις του lifestyle και πολύ όρεξη για δουλειά.