Ποτά

Limoncello (με σαφράν)

Συντάκτης  | 

LimoncelloΤο πιο διαδεδομένο και γνωστό λικέρ της Ιταλίας!
Φτιάξτε το δικό σας με μια δόση Ελλάδας και απολαύστε το τα βράδια μπροστά από το τζάκι ή ως συνοδευτικό ποτό για κέρασμα μαζί με ένα γλυκό!

Υλικά
5-6 λεπτές αλλά πλατιές φλούδες από κίτρινα λεμόνια (κατά προτίμηση βιολογικά). Για καλύτερο αποτέλεσμα μπορείτε να τα καθαρίσετε με το εργαλείο που καθαρίζουμε πατάτες (Προσοχή, χωρίς το εσωτερικό άσπρο μέρος γιατί το ποτό θα πικρίσει).

• 1 λίτρο ρακί ή τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο
• 1 φλ. ζάχαρη άσπρη
• 1/2 φλ. νερό
• 1 λεμόνι (μόνο τον χυμό, από αυτά που έχουμε καθαρίσει)

Εκτέλεση
1. Βάλτε σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ τις φλούδες από τα λεμόνια, το ρακί/τσίπουρο και το σαφράν (εάν θέλετε). Αφήστε για 4 μέρες να τραβήξουν τα αρώματα.

2. Σουρώστε το μίγμα πολύ καλά με ένα τούλι. Ετοιμάστε το σιρόπι με τη ζάχαρη, τον χυμό του λεμονιού και το νερό και ανακατέψτε το με το αρχικό μίγμα (το σιρόπι πρέπει να είναι κρύο, για να κρατήσει την διαύγεια το λικέρ).
3. Αφήστε το να ζυμωθεί άλλες 8- 0 μέρες (όσο στέκετε γίνεται καλύτερο).

ΓΕΥΣΤΙΚΟ TIPP
Μπορείτε να προσθέσετε και 3-4 στήμονες σαφράν (δίνει χρώμα και γεύση)

Το μυστικό του σαφράν.
Το σαφράν χαρίζει μια ιδιαίτερη γεύση και όμορφο χρυσό χρώμα. Αν δεν βιάζεστε αφήστε να ζυμωθεί ακόμη περισσότερες μέρες το ρακί με τις λεμονόφλουδες (έως 20 μέρες) έτσι θα αποκτήσει το ποτό πιο έντονο το άρωμα του λεμονιού!

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *