Ποτά
Δροσερό λικέρ αχλάδι
Ένα πρωτότυπο σπιτικό λικέρ που παίρνει άρωμα και γεύση από ένα ολόκληρο αχλάδι.
Λικέρ αχλάδι από τον Στέλιο Παρλιάρο.
ΥΛΙΚΑ
1 λίτρο βότκα τσίπουρο ή γκράπα
1 τεμ. αχλάδι μεγάλο, ποικιλίας Williams
300 γρ. ζάχαρη
100 ml απόσταγμα αχλαδιού (σε κάβες)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα βάζο ή μια γυάλα με μεγάλο στόμιο βάζουμε το αχλάδι ολόκληρο μαζί με το λευκό απόσταγμα. Κλείνουμε το βάζο αεροστεγώς, δηλαδή πρώτα με μεμβράνη και έπειτα με το καπάκι. Αφήνουμε για ένα μήνα στον ήλιο. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, κλείνουμε ξανά και ανακινούμε. Αφήνουμε το λικέρ να μείνει έως ότου η ζάχαρη λιώσει (για περίπου 3 μήνες). Προσθέτουμε, τέλος, το απόσταγμα αχλαδιού, το αφαιρούμε και γεμίζουμε μπουκάλια.
tip: Διατηρήστε το λικέρ στο ψυγείο για να είναι άκρως δροσιστικό για να το σερβίρετε στο τραπέζι σας!