Ποτά

Δροσερό λικέρ αχλάδι

Συντάκτης  | 

Ένα πρωτότυπο σπιτικό λικέρ που παίρνει άρωμα και γεύση από ένα ολόκληρο αχλάδι.

Λικέρ αχλάδι από τον Στέλιο Παρλιάρο. 

ΥΛΙΚΑ

1 λίτρο βότκα τσίπουρο ή γκράπα

1 τεμ. αχλάδι μεγάλο, ποικιλίας Williams

300 γρ. ζάχαρη

100 ml απόσταγμα αχλαδιού (σε κάβες)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα βάζο ή μια γυάλα με μεγάλο στόμιο βάζουμε το αχλάδι ολόκληρο μαζί με το λευκό απόσταγμα. Κλείνουμε το βάζο αεροστεγώς, δηλαδή πρώτα με μεμβράνη και έπειτα με το καπάκι. Αφήνουμε για ένα μήνα στον ήλιο. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, κλείνουμε ξανά και ανακινούμε. Αφήνουμε το λικέρ να μείνει έως ότου η ζάχαρη λιώσει (για περίπου 3 μήνες). Προσθέτουμε, τέλος, το απόσταγμα αχλαδιού, το αφαιρούμε και γεμίζουμε μπουκάλια.

tip: Διατηρήστε το λικέρ στο ψυγείο για να είναι άκρως δροσιστικό για να το σερβίρετε στο τραπέζι σας!

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!

Design Magazine
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.