Συνταγές
Λαχταριστά τυροπιτάρια από την Εύβοια
Τυροπιτάρια, ένα παραδοσιακό φαγητό της Ευβοίας. Ένα λαχταριστό ορεκτικό που δε λείπει από κανένα Ευβοιώτικο σπίτι, ιδανικά και για πρωινό!
ΥΛΙΚΑ:
(Για 6 τυροπιτάρια)
Για τη ζύμη:
● 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
● 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
● 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
● Χλιαρό νερό (όσο πάρει)
Για τη γέμιση:
● 500 γρ. τυρί φέτα, τριμμένη με το χέρι
● 6 αυγά
● Λίγο ελαιόλαδο
● Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, το ελαιόλαδο και ρίχνουμε λίγο-λίγο το νερό. Ζυμώνουμε μέχρι να πετύχουμε μια σφικτή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.
Την κάνουμε μπάλα, τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για μια ώρα.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά για τη γέμιση.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 6 μέρη, τα παίρνουμε ένα-ένα, τα ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο, βάζουμε στο καθένα από 2-3 κουταλιές της σούπας γέμιση και τα κλείνουμε προσεκτικά σε φάκελο.
Τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν. Σερβίρουμε όσο είναι ζεστά.
Καλή επιτυχία!
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα και τις δημοσιεύσεις μας!