Γλυκά & Παγωτά

Κέικ με ούζο και σταγόνες σοκολάτας (+video)

Συντάκτης  | 

Ένα κέικ με ούζο και σταγόνες σοκολάτας μπορεί να σας ακούγεται λίγο περίεργο. Αλλά,  όσοι αγαπάτε το άρωμα του γλυκάνισου θα το λατρέψετε!

Ένα κέικ με ούζο και σταγόνες σοκολάτας μπορεί να σας ακούγεται λίγο περίεργο. Αλλά,  όσοι αγαπάτε το άρωμα του γλυκάνισου θα το λατρέψετε!

Πάμε να σας δείξω αυτή την εβδομάδα ένα αρκετά διαφορετικό κεικ… Κέικ με ούζο και σταγόνες σοκολάτας ,μπορεί να σας ακούγεται λίγο περίεργο αλλά είναι ένα κέικ που πραγματικά οι λάτρεις της μυρωδιάς του ούζου θα το λατρέψουν.

Υλικά  

450 γρ αλεύρι γοχ

1 κ.γλ μπέικιν πάουντερ

1/2 κ.γλ σόδα

400 γρ ζάχαρη

200 γρ βούτυρο

200 γρ γιαούρτι

1 πρέζα Αλάτι

4 αυγά

300 γρ γάλα

30 ml ούζο

100 γρ σταγόνες σοκολάτας

Εκτέλεση

1) Κοσκινίζουμε  σε ένα μπολ το αλεύρι με το baking powder και την σόδα και

2) Προσθέτουμε το  αλάτι και ρίχνουμε και το αλάτι.

2) Χτυπάμε το Βούτυρο με την ζάχαρη σε δυνατή ταχύτητα για 4-5′ μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.

3) Ρίχνουμε μέσα 1-1 τα αυγά (μόλις πίνει το ένα αυγό ρίχνουμε το επόμενο).

4) Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το γάλα με το γιαούρτι.

5) Ρίχνουμε μέσα εναλλάξ το μίγμα αλευριού με το μίγμα γάλακτος και τελειώνουμε πάντα με αλεύρι.

6) Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, στον αέρα, στη μεσαία θέση, για 45-50 λεπτά.

7) Πριν το βγάλουμε από το φούρνο ελέγχουμε μπήγοντας ένα μαχαίρι στο κέντρο του κέικ. Εάν η λάμα βγει καθαρή είναι έτοιμο.

8) Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο το αφήνουμε 10 λεπτά να ηρεμήσει και έπειτα το γυρίζουμε σε μι σχάρα μέχρι να κρυώσει και να στεγνώσει καλά.

Καλά επιτυχία!

 
 
 

Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου είμαι μέσα σε μια κουζίνα και φτιάχνω γλυκά! Οι γλυκιές γεύσεις, τα υλικά, τα χρώματα και οι μυρωδιές των γλυκών με συναρπάζουν! Μέσα αυτή τη στήλη στο designmagazine.gr και το blog μου, θα μοιράζομαι μαζί σου συνταγές και θα σου μεταφέρω την τρέλα μου για τη ζαχαροπλαστική!