Τρικαλινή Παράδοση
 

Κατοικίδια

Κατοικίδια ζώα και παιδικές αλλεργίες

Συντάκτης  | 

Έρευνες έχουν δείξει ότι όσα περισσότερα κατοικίδια ζώα υπάρχουν σε ένα σπίτι, τόσο λιγότερες είναι και οι αλλεργίες στα παιδιά.

Τα κατοικίδια ζώα, όπως και ο άνθρωπος χρειάζονται συστηματική βοήθεια. Ειδικά όταν υπάρχουν και μικρά παιδιά. Τα μικρά ζώα πρέπει να εμβολιάζονται συνεχώς και να παρατηρούνται από ειδικούς κτηνιάτρους για το αν είναι υγιής ή όχι. Μόλις δείτε κάποια περίεργη συμπεριφορά στο κατοικίδιο σας, καλό είναι να συμβουλευτείτε τον κτηνίατρο.

Κατοικίδια

Τα κατοικίδια ζώα έχουν πολλά οφέλη στον άνθρωπο. Του παρέχουν κατά κύριο λόγω συντροφιά, τον κάνουν πιο ευαίσθητο, πιο υπεύθυνο αλλά και πιο υγιή και ευτυχισμένο. Εδώ και χρόνια, σύμφωνα με έρευνες, λένε ότι όσα περισσότερα σκυλιά αλλά και γατιά υπάρχουν σε ένα σπίτι, τόσο πιο δύσκολα είναι να αρρωστήσει ένα παιδί. Μεγαλώνοντας από την βρεφική του ηλικία με κάποιο κατοικίδιο ζώο, το παιδί αποκτά αντισώματα και έτσι σπάνιο θα μολυνθεί από κάποιο μικρόβιο που θα το προκαλέσει άσθμα, αλλεργική ρινίτιδα ή κάποιο εξάνθημα.

Έρευνα

Μάλιστα, σύμφωνα με μια επιστημονική έρευνα που διεξάχθει στο Πανεπιστημίου του Γκέτεμποργκ, τα αποτελέσματα της έδειξαν, ότι, τα συμπτώματα από όλες τις παραπάνω παθήσεις, μειώθηκαν αισθητά όταν αυξήθηκε ο αριθμός των σκυλιών και γατιών στο σπίτι.

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, ποικιλία απόψεων, αγάπη για το καλό design, λάτρεις του lifestyle και πολύ όρεξη για δουλειά.