Ζυμαρικά & Ζύμες
Καρμπονάρα
Από τον Κώστα Παπατέγο |
Σήμερα θα σας προτείνω ένα υπέροχο και εύκολο πιάτο που θα αγαπήσουν μεγάλοι αλλά και μικροί, λάτρεις των ζυμαρικών.
Μία αυθεντική ιταλική συνταγή για καρμπονάρα με αυγά, εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη!
Ελπίζω να τη λατρέψετε όπως και εγώ…
Καρμπονάρα
Υλικά:
● 500 γρ. σπαγγέτι
● 2 αβγά
● 200 γρ. μπέικον ρολό
● Αλάτι
● Πιπέρι
● 150 γρ. παρμεζάνα
● Βούτυρο
Εκτέλεση:
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε νερό και το αφήνουμε να βράσει. Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο βούτυρο και όταν έχει προθερμανθεί προσθέτουμε το μπέικον το οποίο το έχουμε κόψει μικρά κυβάκια και το σοτάρουμε για 2 λεπτά περίπου.
Στη συνέχεια, εφόσον το νερό έχει αρχίσει να βράζει ρίχνουμε το σπαγγέτι και το βράζουμε για 3 λεπτά (γιατί θα το περάσουμε για 2 λεπτά και από το τηγάνι).
Σε ένα μπολ σπάμε δύο αβγά και τα χτυπάμε.
Όταν τα ζυμαρικά μας είναι έτοιμα με μία τσιμπίδα τα βγάζουμε από το νερό και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με το μπέικον και τα αφήνουμε για 2 λεπτά να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μαζί.
Όταν έχουν τραβήξει τα υγρά τα τραβάμε από τη φωτιά και τα βάζουμε στο μπολ με τα χτυπημένα αβγά και προσθέτουμε παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο αλάτι και τα ανακατεύουμε καλά με μία τσιμπίδα μέχρι να δέσουν τα υλικά και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Φωτογραφία: Λία Τσιούκα
Κάντε μας like στο Facebook και στο Instagram για να μαθαίνετε όλα τα νέα και τις δημοσιεύσεις μας!