Σνάκ
ΣΝΑΚ: Καραμελωμένα pop corn
Ένα γλυκό σνακ, καραμελωμένα pop corn, για να απολαύσουν μικροί και μεγάλοι κατά τη διάρκεια μιας ταινίας αλλά και όχι απαραίτητα.
Η συνταγή για καραμελωμένα pop corn είναι από τον Άκη Πετρετζίκη
ΥΛΙΚΑ
•125 γρ. βούτυρο
•220 γρ. ζάχαρη καστανή
•1 κ.σ. μέλι
•αλάτι
•2 κ.σ. κοφτές σόδα μαγειρική
•100 γρ. ποπ κορν, βουτύρου
Μέθοδος Εκτέλεσης
•Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 120οC στον αέρα.
•Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
•Προσθέτουμε το βούτυρο, την καστανή ζάχαρη, το μέλι, το αλάτι και ανακατεύουμε συνέχεια, με μία ξύλινη κουτάλα, για 3-4 λεπτά μέχρι να γίνει η καραμέλα.
•Σβήνουμε τη φωτιά, βάζουμε τη σόδα και ανακατεύουμε μέχρι να αφρίσει το μείγμα.
•Μεταφέρουμε το μείγμα σε μπολ που έχουμε βάλει τα pop corn και ανακατεύουμε καλά με μία κουτάλα.
•Μεταφέρουμε σε ένα ταψάκι, στρωμένο με λαδόκολλα, τα απλώνουμε καλά και ψήνουμε 45 λεπτά ανακατεύοντας ενδιάμεσα 2-3 φορές.
•Αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά και σερβίρουμε.
Tip
Μπορεί να συντηρηθεί σε θερμοκρασία δωματίου σε ένα κλειστό βάζο μέχρι μία εβδομάδα!
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και άλλες γεύσεις pop corn ανάλογα με τις γεύσεις μας αλλά ξεκινήστε από το απλό πρώτα.