Σχέσεις

Γιατί πρέπει να γιορτάζεις του Αγίου Βαλεντίνου!

Συντάκτης  | 

Η μέρα του Αγίου Βαλεντίνου, η γιορτή των ερωτευμένων και της αγάπης έφτασε και πάλι!

 

Την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου όμως είναι αρκετοί αυτοί που δυσανασχετούν να τη γιορτάσουν. Πολλοί από αυτούς υποστηρίζουν ότι η συγκεκριμένη γιορτή δεν έχει λόγο ύπαρξης, πόσο μάλλον εορτασμού. Λάθος!

Για τον ίδιο λόγο που “κάθε χρονιά” γιορτάζουμε διάφορες άλλες γιορτές, για τον ίδιο λόγο “πρέπει” να γιορτάζουμε και την ημέρα της αγάπης και του έρωτα!

Μετά από την υγεία, τι είναι άλλωστε σημαντικότερο στη ζωή μας από την αγάπη;

Έρως vs Άγιος Βαλεντίνος: Η μεταφορά από την αρχαιότητα στο σήμερα

Γενικά υπάρχουν κάποιοι σημαντικοί λόγοι με τους  οποίους αντικρούουμε όσα λέγονται. Θα σου δείξουμε παρακάτω γιατί αξίζει να γιορτάσει ένας δεσμευμένος την ημέρα του έρωτα. Περνώντας μια πολύ ωραία, ξεχωριστή και ρομαντική μέρα ή βραδιά με το ταίρι του!

“Γιορτάζω κάθε μέρα τον έρωτά μου!”

Αν τον γιόρταζες κάθε μέρα, θα έφερνες στον/στην σύντροφό σου λουλούδια, δώρα ή γλυκά κάθε μέρα.  Τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα θα διοργάνωνες γι’ αυτό το λόγο και μια ρομαντική βραδιά. Αν κάνεις έστω και ένα από αυτά τότε ναι, ίσως μπορείς να πεις ότι γιορτάζεις κάθε μέρα τον έρωτά σου.

“Δείχνω τον έρωτά μου καθημερινά, δεν χρειάζομαι επιβεβαίωση!”

Μπορεί όμως να χρειάζεται ο/η σύντροφός σου μια επιβεβαίωση… Η ρουτίνα της καθημερινότητας μας κάνει σχεδόν όλους να ξεχνάμε πως πρέπει να περνάμε όμορφα με τον άνθρωπο μας. Η/ο σύντροφος που έχουμε δίπλα μας θέλει να νοιώθει και “ιδιαίτερη/ος” κάποιες φορές. Όχι μόνο να ασχολούμαστε μαζί του και τα καθιερωμένα ή  μόνο για τις υποχρεώσεις.

Ο Άγιος Βαλεντίνος είναι μια ευκαιρία να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα και να ανανεώσουμε τη σχέση μας. Πολλοί είναι εκείνοι που ισχυρίζονται ότι μετά από αυτή τη μέρα αισθάνονταν πιο όμορφα απέναντι στον/στην σύντροφό τους. Πολλοί αποφασίζουν κι όλα να διοργανώνουν πιο συχνά μέσα στο έτος τέτοιου είδους βραδιές.

“Είναι γιορτή για να βγάζουν λεφτά τα καταστήματα!”

Σύμφωνοι… και τα Χριστούγεννα ή το Πάσχα είναι γιορτή για τα καταστήματα. Μια χαρά όμως στολίζεις το χριστουγεννιάτικο δέντρο και γεμίζεις το σπίτι με κάθε είδους διακοσμητικό. Ειδικά πέρα από τα Χριστούγεννα δεν πιστεύουμε πως υπάρχει άλλη περίοδος τέτοιου καταναλωτισμού… Αλλά το λατρεύεις.

Όπως σε κάθε γιορτινή μέρα έτσι και του Αγίου Βαλεντίνου θα χρειαστεί να πάρεις απλά ένα δωράκι ή έστω ένα κουτί σοκολατάκια. Το κόστος είναι καθαρά δική σου υπόθεση.. Μπορείς να μην ξοδέψεις όμως ούτε και ένα ευρώ εάν δεν θες ή δεν μπορείς.

Διοργάνωσε απλά μια ωραία ρομαντική βραδιά στο σπίτι. Μαγείρεψε κάτι ωραίο και στρώσε λίγο πιο ιδιαίτερα το τραπέζι. Τοποθέτησε μερικά αναμμένα κεριά, ένα καλό κρασί και κόψε ένα φρούτο σε σχήμα καρδιάς. Για όλα υπάρχει λύση,  αρκεί να το θέλεις. Χρησιμοποίησε και την φαντασία σου…

“Αυτή η γιορτή είναι για τα παιδαρέλια, εμείς μεγαλώσαμε πλέον!”

Υπάρχει όριο ηλικίας για να δείχνουμε την αγάπη μας; Ποιος είναι άλλωστε αυτός που δεν θέλει να ξαναγίνει παιδί, έστω και για μια μέρα πάλι;

“Εγώ είμαι άντρας δεν γιορτάζω τέτοια!”

Αυτό λοιπόν πιστεύεις, πως αφορά αποκλειστικά και μόνο τους μαλθακούς άνδρες; Θεωρείς πως δεν είναι για εσένα καθώς θέλεις να έχεις μια σκληρή και macho αντρική εικόνα απέναντι στους άλλους;

Σοβαρά τώρα, πιστεύεις ότι αν πάρεις ένα μπουκέτο λουλούδια θα γίνεις λιγότερο αρρενωπός; Μήπως θα γίνεις περισσότερο τσιγκούνης;

Πάντως, εάν αποφασίσεις μόνος/η ότι δεν χρειάζεται να γιορτάσεις αυτή τη μέρα, αναρωτήσου ή ρώτα τι θέλει και ο/η σύντροφός σου.

Αν η απάντηση που θα λάβεις είναι «δεν ξέρω, ότι θέλεις εσύ…», να ξέρεις ότι θα απογοητευτεί πολύ σε περίπτωση που δεν ετοιμάσεις κάτι.

Ειδικά εάν έχεις παιδιά και είστε γονείς ή είσαι με το ταίρι σου πολλά χρόνια μαζί, μια τέτοια κίνηση έχει ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα.

Exrta tip!

Την ημέρα εκείνη απέφυγε να μιλήσεις για οτιδήποτε έχει σχέση με την καθημερινότητα, υπάρχει και η επόμενη για να μπείτε πάλι στην ρουτίνα σας… Απολαύστε χωρίς τα καθημερινά προβλήματα αυτή την 1 μέρα του έτους!

 

Ακολούθησε μας και στο Instagram, Facebook, Twitter

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *