Men's world

Γιατί οι γυναίκες προτιμούν τα «κακά παιδιά»

Συντάκτης  | 

Η επιστημονική εξήγηση για την έλξη που ασκούν στα θηλυκά οι παλιοχαρακτήρες, ή αλλιώς τα “κακά παιδιά”.

Σύμφωνα με την επικρατούσα αντίληψη, αυτό που έλκει τις γυναίκες στους άντρες είναι πρώτα η αυτοπεποίθηση κι εν συνεχεία το χιούμορ. Ωστόσο, υπάρχει μια λεπτή γραμμή που καθορίζει τα όρια μεταξύ της αυτοπεποίθησης και της αλαζονείας, η οποία με τη σειρά της είθισται να θεωρείται ό,τι πιο απωθητικό από τις εκπροσώπους του γυναικείου φύλου… Ή μήπως, όχι;

Μια έρευνα του Πανεπιστημίου του Queensland στην Αυστραλία ανέτρεψε όλα όσα γνωρίζαμε έως τώρα για το φλερτ. Αφού με βάση τα ευρήματα της, για να την ρίξεις στο κρεβάτι σου πρέπει να είσαι λιγάκι… αλαζόνας. «Κακό παιδί» αν προτιμάς…

Όπως ανέφερε ο διδακτορικός φοιτητής του αυστραλιανού πανεπιστημίου, Sean Murphy, «Πράγματι, οι περισσότεροι άνθρωποι βρίσκουν την υπερβολική αυτοπεποίθηση, την αλαζονεία, απωθητική. Ωστόσο, κάποιες φορές η αλαζονική συμπεριφορά μπορεί να αποτελέσει ένα προσόν που εκτιμάται ιδιαιτέρως από το αντίθετο φύλο».

Κακά παιδιά

Στην έρευνα του Murphy και των συνεργατών του συμμετείχαν τρεις χιλιάδες εθελοντές, άντρες και γυναίκες.

Αφού οι ερευνητές μελέτησαν και κατέγραψαν τα επίπεδα αυτοπεποίθησης των συμμετεχόντων, τους έδωσαν οδηγίες προκειμένου να δημιουργήσουν προφίλ σε κάποια online dating υπηρεσία που τους είχε υποδειχθεί. Κατόπιν, τα προφίλ αυτά «βαθμολογήθηκαν» από εκπροσώπους του αντίθετου φύλου, με τα αποτελέσματα να χρησιμοποιούνται εν τέλει σε μια σειρά ηλεκτρονικών εξομοιώσεων.

Ποιο είναι το συμπέρασμα για τα «κακά παιδιά»;

Η αναίδεια και η αλαζονεία μπορούν όντως να αποτελέσουν προσόντα υπό κάποιες προϋποθέσεις, ειδικά σε συνθήκες ανταγωνισμού ή όταν υπάρχει η αίσθηση του ανταγωνισμού.

Πιο συγκεκριμένα, όταν κάποιοι συμμετέχοντες θεωρούσαν ότι ανταγωνίζονταν με άλλους άντρες για την ίδια γυναίκα, αυτοί που ένιωθαν μικρότερη αυτοπεποίθηση ήταν πολύ πιο πιθανό να παρατήσουν την προσπάθεια στη μέση, ενώ όσοι ένιωθαν πιο σίγουροι θα «το πάλευαν» μέχρι τέλους.

Φυσικά, κάτι ανάλογο παρατηρήθηκε και στις γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα, αφού οι πιο αποφασισμένες και «σίγουρες» κυρίες κέρδιζαν κατά κράτος τις πιο «δειλές» στον αγώνα για την «κατάκτηση» του επιθυμητού ερωτικού συντρόφου.

Με βάση πάντα τα ευρήματα της έρευνας, οι πιο «αλαζόνες» άντρες έχουν ένα σημαντικό πλεονέκτημα έναντι των υπολοίπων σε καταστάσεις όπου ο ανταγωνισμός είναι ιδιαίτερα υψηλός (για παράδειγμα, σε ένα γεμάτο μπαρ ή σε κάποιο ανάλογο σενάριο).

Χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει απαραίτητα ότι οι γυναίκες βρίσκουν τη συμπεριφορά τους ελκυστική.

Σε καταστάσεις σαν την προαναφεθείσα, οι άντρες που νιώθουν πιο σίγουροι βγαίνουν σχεδόν πάντα κερδισμένοι, γιατί πολύ απλά δεν θα διστάσουν να διεκδικήσουν την προσοχή του θηλυκού που τους ενδιαφέρει. Σε αντίθεση με τους πιο «δειλούς», που αντί να «δώσουν μάχη», θα προτιμήσουν να το βάλουν στα πόδια.

Οπότε ναι, για να έχεις μεγαλύτερες πιθανότητες να κερδίσεις την καρδιά της, πρέπει είτε να είσαι όντως λιγάκι «κακό παιδί», είτε να μπορείς να προσποιηθείς ότι είσαι. Απλά και κατανοητά…

Ακόμα το σκέφτεσαι να της μιλήσεις;

Πηγή πληροφοριών

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!