Auto & Moto

Τα αυτοκίνητα που οδηγούσαν οι πιο δημοφιλείς μαφιόζοι

Συντάκτης  | 

Υπάρχουν κάποια αυτοκίνητα που έμειναν στην ιστορία, καθώς τα οδηγούσαν μερικοί πολύ διάσημοι μαφιόζοι. Οι περισσότεροι τους γνωρίζουμε, καθώς και πολλά από τα εγκλήματα που διέπραξαν. Πόσοι όμως ξέρουμε τι αυτοκίνητα προτιμούσαν να οδηγούν;

Οι μεγαλύτεροι μαφιόζοι του 20ού αιώνα λάτρευαν τα αυτοκίνητα και έτσι φρόντιζαν να κατέχουν επιβλητικά, πρακτικά, σπάνια, αλλά και πολυτελή κομμάτια!

Από την Έφη Μανώλη

Ας δούμε τι αυτοκίνητα έκρυβαν στο “γκαράζ” τους κάποιοι πολύ γνωστοί μαφιόζοι…

Ο Nucky Johnson είχε μια Roll-Royce

Στις αρχές του 20ού αιώνα, ο έλεγχος της παγκόσμιας πρωτεύουσας του τζόγου, του Atlantic City, άνηκε στον Enoch “Nucky” Johnson. Ένας παράγοντας (με ότι συνεπάγεται αυτό) της περιοχής, ο οποίος έδρασε για αρκετές δεκαετίες.

Κάτω από την πόρτα της σουίτας του, στο  ξενοδοχείο Ritz-Carlton της πόλης, ήταν παρκαρισμένη η Roll-Royce Silver Ghost του. Τότε κόστιζε περίπου 14.000 δολάρια.

Ο Al Capone είχε μια Cadillac

αυτοκίνητα μαφιόζοι

Ποιος δεν γνωρίζει τον περίφημο Ιταλοαμερικάνο κακοποιό; Από το 1925 έως το 1931  δέσποζε στον κόσμο του οργανωμένου εγκλήματος. Ο Αλ Καπόνε λοιπόν, είχε τρομερά μεγάλο πάθος για τα αυτοκίνητα. Το αγαπημένο του όχημα ήταν μία Cadillac Town Sedan του 1928. Το αυτοκίνητο μεταξύ άλλων ήταν εξοπλισμένο με αστυνομικό ασύρματο, σειρήνες, κρυφά φώτα, ενίσχυση από ατσάλι και αλεξίσφαιρα τζάμια 2,5 εκατοστών.

Μετά την καταδίκη το, το αυτοκίνητο του Capone  χρησιμοποιήθηκε ακόμη και από τον Πρόεδρο Roosevelt. Μεταξύ των διαδρομών που έκανε με αυτό ο Franklin D. Roosevelt, ήταν και εκείνη προς το Κογκρέσο. Ήταν τότε που κήρυξε την χώρα σε εμπόλεμη κατάσταση εναντίον της Ιαπωνίας, στο πλαίσιο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, το 1941. Αυτό το γεγονός καθιστά  την συγκεκριμένη Cadillac ιστορικό αυτοκίνητο.

Οι Bonnie & Clyde είχαν ένα Ford V8

αυτοκίνητα μαφιόζοι

Το πιο περιβόητο δίδυμο όλων των εποχών, επέλεξε το σχετικά πιο οικονομικό Ford V8 για τις δραστηριότητές του. Ο λόγος είναι πολύ απλός, επειδή είχαν την ανάγκη για ένα γρήγορο μέσο διαφυγής. Έτσι, επέλεξαν ένα αυτοκίνητο το οποίο μπορούσε να πιάνει με ευκολία μεγάλες ταχύτητες. Και ζώντας τη δεκαετία του 30, τα 130 χιλιόμετρα την ώρα αποτελούσαν ρεκόρ.

Η μόνη «λεπτομέρεια» ήταν πως… το αυτοκίνητο δεν το είχε αγοράσει τα ζευγάρι αλλά το είχε κλέψει. Καθόλου περίεργο βέβαια για τους συγκεκριμένους κακοποιούς. Αυτό όμως δεν σταμάτησε τον Clyde από το να το αγαπήσει και μάλιστα να στείλει προσωπική επιστολή στον ίδιο τον Henry Ford. Στην επιστολή αυτή έγραφε “Όσο αναπνέω θα συνεχίσω να χρησιμοποιώ αυτό το σπουδαίο αυτοκίνητο που κατασκεύασες”.

αυτοκίνητα μαφιόζοι

Ο Bruce Reynolds είχε μια Ford Lotus

Γνωστός για «Την Μεγάλη Ληστεία του Τρένου (Great Train Robbery, 8 Αυγούστου 1963)» ο βρετανός κακοποιός Reynolds έχει μείνει στην ιστορία. Κυρίως γιατί το συγκεκριμένο έγκλημά του αποτελεί μία από τις πιο εντυπωσιακές επιχειρήσεις του 20ου αιώνα.

Πρόκειται για την κλοπή σχεδόν 3 εκατ. στερλινών (περίπου 50 εκατ. στερλίνες με σημερινή αντιστοιχία). Η ληστεία έγινε από το τρένο των Βασιλικών Ταχυδρομείων της Μεγάλης Βρετανίας, στη διαδρομή μεταξύ Λονδίνου και Γλασκόβης. Με το μερίδιο των κλοπιμαίων του, ο Reynolds αγόρασε μεταξύ άλλων ένα Ford Lotus Cortina.

αυτοκίνητα μαφιόζοι

Ο Pablo Escobar είχε ένα Wartburg

Όταν ξεκίνησε να χτίζει την αυτοκρατορία του, ο Escobar με τα χρήματα που κατέκτησε από τη διακίνηση ναρκωτικών αγόρασε το πρώτο του αυτοκίνητο. Αυτό ήταν ένα Wartburg, ένα αυτοκίνητο κατασκευασμένο από ανατολικογερμανική εταιρεία. Το συγκεκριμένο ήταν μόνο η αρχή μιας ναυαρχίδας, τόσο ισχυρών, όσο και ακριβών  αυτοκίνητων της συλλογής του.

αυτοκίνητα μαφιόζοι

Πηγή πληροφοριών: esquire.com.gr

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!