Σπίτι

Φοιτητικό σπίτι: 10 πράγματα που πρέπει να προσέξετε

Συντάκτης  | 

Τι πρέπει να προσέξετε όταν ξεκινάτε να αναζητήσετε ένα φοιτητικό σπίτι; Τι πρέπει να ελέγξετε και σε ποια σημεία να εστιάσετε;

Το φοιτητικό σπίτι είναι το μέρος όπου ένας/μια νέος/νέα θα περάσει τουλάχιστον τέσσερα από τα πιο όμορφα χρόνια της ζωής του/της. Εδώ θα ενηλικιωθεί, θα ωριμάσει και θα ζήσει κάποιες από τις ποιο υπέροχες στιγμές!

Οι βάσεις ανακοινώθηκαν, οι υποψήφιοι ενημερώθηκαν για τα αποτελέσματα και πλέον οι περισσότεροι γνωρίζουν την πόλη όπου θα ξεκινήσει η φοιτητική τους ζωή. Ώρα λοιπόν να ξεκινήστε το ψάξιμο για το φοιτητικό σπίτι!

Διαβάστε παρακάτω 10 πράγματα που πρέπει να προσέξετε πριν αποφασίσετε να νοικιάσετε έναν χώρο…

1. Η τοποθεσία

Η τοποθεσία του σπιτιού παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Καλό είναι το σπίτι να βρίσκεται κοντά στη σχολή, σε σούπερ μάρκετ, τράπεζες και γενικότερα μέρη που πρέπει να υπάρχει άμεση πρόσβαση. Επίσης πρέπει να υπάρχει κοντά συγκοινωνία για τις καθημερινές μετακινήσεις.

2. Ο χώρος

Δώστε σημασία στον χώρο καθώς το κεντρικό δωμάτιο πρέπει να είναι τόσο μεγάλο ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να μπουν το κρεβάτι, το γραφείο και τα υπόλοιπα απαραίτητα πράγματα. Πρέπει να  υπάρχει χώρος κουζίνας και μπάνιο.

Προσοχή και στον τρόπο θέρμανσης. Φροντίστε να υπάρχει η δυνατότητα της απαραίτητης θέρμανσης για τον χειμώνα βάση της τοποθεσίας της πόλης.

Φοιτητικό σπίτι 3

3. Τα παράθυρα

Ένα σπίτι πρέπει καθημερινά να αερίζεται και ακόμη περισσότερο το φοιτητικό που συνήθως φιλοξενεί καθημερινά αρκετά άτομα. Είναι αρκετά σημαντικό να έχει χώρους με παράθυρα για να μπορείς να παίρνεις καθαρό αέρα.

4. Η κουζίνα

Πολύ σημαντικός χώρος είναι η κουζίνα. Να έχει χώρο για ψυγείο, κουζινάκι, τραπέζι με καρέκλες και πάγκο. Πρέπει να ελέγξετε επίσης καλά τα ντουλάπια, ώστε να μην έχουν τρύπες και ρωγμές. Μέσα σε αυτά τα σημεία μπορεί να υπάρχουν «αποικίες ζοϋφίων» όπως οι κατσαρίδες… που ανάλογα με την πόλη και την παλαιότητα του κτιρίου μπορεί να σας παρουσιαστούν από μέγεθος XS έως XXXL!

5. Τα υδραυλικά

Είναι επίσης ένα σημαντικό κομμάτι. Καλό θα είναι να τα ελέγξετε σε μπάνιο και κουζίνα ώστε να μην έχετε εκπλήξεις.

Φοιτητικό σπίτι 4

6. Το πάτωμα

Ελέγξτε καλά τα ξύλινα πτώματα (παρκέ) γιατί πολλές φορές τρίζουν, τα πλακάκια κοιτάξτε να είναι παντού στρωμένα και να μην υπάρχουν σημεία με τσιμέντο, επίσης όσα διαμερίσματα έχουν μωσαϊκό φροντίστε να μην έχουν τρύπες που με την πρώτη ματιά δεν φαίνονται.

7. Η υγρασία/μούχλα

Υπάρχουν πολλά σπίτια που τον χειμώνα οι τοίχοι τους μετατρέπονται σε «καταρράκτες»… Ελέγξτε τα προσεκτικά γιατί η υγρασία/μούχλα είναι ένας ύπουλος εχθρός. Εκτός του ότι μπορεί να σας καταστρέψει έπιπλα, ρούχα στη ντουλάπα κ.λπ. θα αποκτήσετε και πρόβλημα στην υγεία.

8. Οι ντουλάπες

Φροντίστε να είναι καθαρές και να μην έχουν υγρασία. Επίσης καλό είναι ένα σπίτι ή να έχει μια καλή ντουλάπα ή να μην έχει καθόλου και να τοποθετήσετε εσείς μια καινούργια δική σας.

9. Το ρεύμα

Ελέγξτε εάν το σπίτι έχει νυχτερινό ρεύμα. Πολλοί φοιτητές διαβάζουν (και ζουν) το βράδυ, οπότε εάν υπάρχει νυχτερινό ρεύμα είναι πιο καλό για την τσέπη σας, καθώς δεν θα σας επιβαρύνει οικονομικά.

10. Οι πρίζες

Κοιτάξτε πόσες πρίζες έχει το σπίτι καθώς είναι πολύ σημαντικές. Ως φοιτητές θέλετε λειτουργικούς χώρους. Μέσα στο σπίτι πρέπει να υπάρχουν σημεία για να βάλετε ένα πορτατίφ, μια τηλεόραση, τον υπολογιστή, να φορτίσετε το κινητό, κ.λπ.

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook και στο Instagram

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *