Διακόσμηση & Σπίτι

Φενγκ Σούι: Δώστε μία ευκαιρία στην ευτυχία με απλούς κανόνες

Συντάκτης  | 

Διακοσμήστε το σπίτι σας ακολουθώντας κάποιους κανόνες του φενγκ σούι για να φέρετε ευτυχία στη ζωή σας!

Το φενγκ σούι μας βοηθάει στο να φτιάξουμε το σπίτι μας με τις καλύτερες προϋποθέσεις για την ευτυχία μας. Μπορεί να μας προσφέρει μια πιο ήρεμη, αρμονική και ευτυχισμένη ζωή, πράγμα δηλαδή που αναζητάμε όλοι!

Από τη Νάντια Γρινιεζάκη

Όπως σας είχα υποσχεθεί το κεφάλαιο Φενγκ Σούι ανοίγει και πάλι. Ύστερα από τη δική σας παρότρυνση, συγκεντρώσαμε και άλλες ενδιαφέρουσες ιδέες. Η τέχνη των Κινέζων για καλή ζωή, ευτυχώς δεν είναι μυστικό. Όλοι μπορούμε να δοκιμάσουμε μικρά ή μεγάλα tips. Σήμερα θα ασχοληθούμε με ιδέες που μπορούν να φέρουν την ευτυχία στο σπίτι μας.

 Βάλτε πράσινο στο μπάνιο.

Τοποθετήστε στο μπάνιο σας φυτά με στρογγυλά φύλλα που μοιάζουν με νομίσματα. Βάλτε τα δίπλα στην τουαλέτα, τη μπανιέρα ή τον νιπτήρα. Αν το μπάνιο σας δεν έχει έντονο φωτισμό, βάλτε μερικά μπαμπού σε ένα βάζο με νερό. Τα λουλούδια και φυτά μέσα στο σπίτι, βελτιώνουν πολύ την ψυχολογική κατάσταση που επικρατεί σε έναν χώρο.

Προσθέστε… μουσική.

Βάλτε τη μουσική μέσα στο σπίτι σας! Σύμφωνα με το φενγκ σούι η μουσική είναι ικανή να φέρει χαρά σε κάθε άνθρωπο. Βάλτε μερικά αντικείμενα μέσα στο σπίτι που προκαλούν όμορφους ήχους με τον αέρα που μπαίνει από τα ανοιχτά παράθυρα.

Καθώς περιφέρεστε μέσα στο σπίτι θα σας ηρεμούν και θα σας προκαλούν πολύ ευχάριστη αίσθηση. Μια πολύ καλή πρόταση είναι οι διακοσμητικοί μελωδοί.

Διακοσμήστε με χρυσό.

Στο παραδοσιακό φενγκ σούι ο χρυσός αντικατοπτρίζει την πολυτέλεια και την αφθονία. Όταν βλέπετε ένα λευκό πόμολο και ένα χρυσό, ποιο από τα δύο σας ελκύει περισσότερο; Βάλτε χρυσές λεπτομέρειες στο σπίτι σας για να φέρετε τα χρήματα και την πολυτέλεια στη ζωή σας.

Επικεντρωθείτε στην διατροφή σας.

Σύμφωνα με τους Κινέζους, το υγιεινό φαγητό είναι από μόνο του καλό φενγκ σούι. Φροντίστε να έχετε στην κουζίνα σας πάντα φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Αν είναι και βιολογικά ακόμα καλύτερα.

Η σωστή διατροφή που βγαίνει από τη φύση μεταφέρει θεραπευτικές δονήσεις από την ίδια τη γη. Αν τρέφεστε με υγιεινό τρόπο αυτό παράλληλα θα τονώσει και την ψυχολογία σας. Η υγεία σας θα δείξει βελτίωση, οπότε και το μέσα σας θα αντανακλά ευτυχία!

Η διατροφή του φενγκ σούι είναι πανομοιότυπη με την Μεσογειακή και επιβάλει πολλά λαχανικά, λίγα φρούτα, αρκετούς υδατάνθρακες και λιγότερες πρωτεΐνες. Οι σωστοί συνδυασμοί αυτών είναι το παν και ο χρυσός κανόνας είναι ο σωστός συνδυασμός των πέντε γεύσεων των στοιχείων της φύσης.

 

Προσοχή στην κρεβατοκάμαρα.

Το φενγκ σούι υπαγορεύει τη λιτότητα στους χώρους. Μίνιμαλ διακόσμηση και απλές γραμμές. Για παράδειγμα, στην κρεβατοκάμαρά σας φροντίστε να μην υπάρχει τίποτα πεταμένο ή κρυμμένο κάτω από το κρεβάτι σας.

Βοηθήστε την καλή ενέργεια να ρέει ομαλά χωρίς εμπόδια. Επίσης, τα 5 στοιχεία της φύσης είναι καλό να βρίσκονται στην κρεβατοκάμαρα καθώς δημιουργούν γαλήνη και ηρεμία. Οπότε, επιλέξτε αντικείμενα και χρώματα που προέρχονται από αυτά!

Μετακινήστε 9 ή 27 πράγματα.

Το 9 θεωρείται ένα από τα πιο τυχερά νούμερα. Αν θέλετε λοιπόν να νιώσετε ακόμη καλύτερα μέσα στο σπίτι σας, καλό θα ήταν να μετακινήσετε 9 αντικείμενα.

Το 27 θεωρείται επίσης ένας πολύ καλός αριθμός καθώς αποτελείται από τους αριθμούς 2 και 7, που αν τα προσθέσετε βγάζουν και πάλι 9.

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!