Διακόσμηση & Σπίτι

Φενγκ Σούι: 8 αλλαγές στο σπίτι (χωρίς έξοδα) που θα φέρουν τύχη και ευτυχία

Συντάκτης  | 

Δείτε μερικά απλά tips Φενγκ Σούι (feng shui), την αρχαία φιλοσοφία των Κινέζων που μετρά εκατοντάδες χρόνια και έχει εμφανή αποτελέσματα ακόμη και σήμερα.

Δύο δισεκατομμύρια Κινέζοι εφαρμόζουν πιστά τους κανόνες του Φενγκ Σούι, δε γίνεται να κάνουν τόσο λάθος; Και όμως, μπορούμε να βελτιώσουμε τη ζωή μας με μερικές απλές αλλαγές στον χώρο μας. Μπορεί να είναι “made in China” αλλά σε αυτή την περίπτωση θα τρίβετε τα μάτια σας!

Από τη Νάντια Γρινιεζάκη.

Ξεκινάμε το αφιέρωμά μας με την κινέζικη φιλοσοφία του Φενγκ Σούι!

Σε αυτό το άρθρο θα ασχοληθούμε με μικρά ανέξοδα tips που μας βάζουν στο νόημα. Το πιο σημαντικό άλλωστε είναι να καταλάβουμε τη φιλοσοφία αυτής της κουλτούρας. Έπειτα θα μας φαίνονται όλα πιο απλά και εύκολα. Θα μπορούμε να κρίνουμε αν είναι κάτι σωστό ή λάθος. Να μην χάνουμε την ουσία με όλες τις πληροφορίες που μας βομβαρδίζουν συνεχώς. Άλλωστε το  Φενγκ Σούι υπάρχει για να μας ηρεμεί. Όχι για να μας προκαλεί εντάσεις και άγχος.

Η φιλοσοφία

Σύμφωνα με την κινέζικη φιλοσοφία, όλα τα πράγματα έχουν ενέργεια. Είτε άψυχα είτε έμψυχα. Έτσι ακριβώς είναι και το σπίτι σας. Είναι γεμάτο ενέργειες. Μαζί θα γνωρίσουμε πώς και πού να τοποθετηθούν σωστά αυτές οι «πηγές ζωής».

Όλοι μας άλλωστε θέλουμε να έχουμε ένα ενεργειακά θετικό σπίτι. Δεν έχουμε παρά να ακολουθήσουμε τους παρακάτω βασικούς κανόνες.

Ξεκινάμε από έξω προς τα μέσα.

1. Μην κρεμάτε καθρέφτες απέναντι από την εξώπορτα.

Ο λόγος είναι πως κάθε καλή ενέργεια που μπαίνει μέσα, θα αντανακλάται πάλι έξω λόγω του καθρέφτη. Αποφύγετε λοιπόν την τοποθέτηση καθρέφτη απέναντι ακριβώς από την εξώπορτα σας.

2. Τακτοποιήστε την είσοδο.

Η ακαταστασία είναι κακό feng shui. Ειδικά αν υπάρχει στην είσοδο του σπιτιού την οποία βλέπετε με το που μπαίνετε σε αυτό. Ακόμη και με την απλή λογική, αυτό προκαλεί εκνευρισμό. Μπορεί μπροστά από την εξώπορτα σας να υπάρχει κάποιο εμπόδιο στη ροή της ενέργειας. Όπως ένα δέντρο που να εμποδίζει την τύχη να περάσει το σπιτικό σας. Σίγουρα δεν μπορείτε να κόψετε το δέντρο. Μπορείτε όμως να φροντίζετε ο χώρος έξω από την πόρτα σας να είναι καθαρός και να μην έχει πεταμένα παπούτσια.

3. Απομακρύνετε την ακαταστασία.

Μία από τις πιο απλές αρχές του Φενγκ Σούι είναι να μην αφήνετε την ακαταστασία να συσσωρεύεται. Ούτε στο καθιστικό σας ούτε σε οποιοδήποτε άλλο δωμάτιο. Ακόμα και η επιστήμη έχει αποδείξει πως η ακαταστασία έχει αρνητικές επιπτώσεις στο πνεύμα και στο σώμα. Συνεπώς απομακρύνετε οτιδήποτε δεν χρειάζεστε, δεν χρησιμοποιείτε και δεν αγαπάτε.

4. Φτιάξτε οτιδήποτε έχει σπάσει μέσα στο σπίτι σας.

Τα σπασμένα ή ραγισμένα αντικείμενα υπονοούν πως κάτι σπασμένο υπάρχει στη ζωή σας. Ή πρόκειται να σπάσει σύντομα. Για να ρέει η ενέργεια του χρήματος άφθονη. Πρέπει να επισκευάσετε το χαλασμένο χερούλι, το καζανάκι που τρέχει ή το ρολόι που έχει σταματήσει τρία χρόνια τώρα. Και ότι είναι αδύνατον να επισκευαστεί μην το κρατάτε. Πετάξτε το!

5. Κλείνετε τις πόρτες στο μπάνιο όταν δεν το χρησιμοποιείτε.

Η ενέργεια του μπάνιου δεν είναι ποτέ καλή. Δεν την θέλετε σε όλο το σπίτι σας. Κλείστε πάντα το καπάκι της τουαλέτας καθώς και την πόρτα του μπάνιου.

6. Μην κάνετε κρεβατοκάμαρα το δωμάτιο που βρίσκεται πάνω από γκαράζ.

Τα γκαράζ έχουν γενικά χαοτική ενέργεια. Είναι το τελευταίο πράγμα που θέλετε να αισθάνεστε κάθε φορά που πάτε να χαλαρώσετε.

7. Έχετε πάντα καθαρό το τραπέζι της κουζίνας.

Η κουζίνα θεωρείται το πιο σημαντικό δωμάτιο για το Φενγκ Σούι. Έχετε ένα άλλο τραπέζι για να διαβάζουν τα παιδιά και να κάνουν τα project τους. Το τραπέζι της κουζίνας φροντίζετε να είναι πάντα καθαρό!

8. Φερθείτε στον φούρνο σας σαν να είναι το πιο πολύτιμο αντικείμενο σας.

Οι φούρνοι φέρνουν καλή τύχη και προσελκύουν την αφθονία. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να τους έχετε πάντα καθαρούς.

Το Φενγκ Σούι φαίνεται να έχει βρει το μυστικό για να δημιουργήσετε το τέλειο σπίτι. Άλλωστε, πολλοί διάσημοι εφαρμόζουν τις επιταγές του μέσα στο σπίτι τους. Μας βοηθά να έχουμε μία ήρεμη και ευτυχισμένη ζωή.

Αν σας άρεσε το συγκεκριμένο αφιέρωμα, Πείτε το!

Και εγώ θα επιστρέψω με tips για κάθε δωμάτιο!!!

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!