Λαχανικά & Όσπρια
Φασολάκια με κιμά
Τι θα λέγατε για φασολάκια με κιμά; Εάν δεν σας αρέσουν τα λαδερά, τη συνταγή που σας προτείνουμε εδώ σίγουρα θα τη λατρέψετε. Εάν ΄δε έχετε παιδιά, δεν υπάρχει περίπτωση να μη δοκιμάσουν!
Τα φασολάκια με κιμά είναι μια διαφορετική εκδοχή αυτού του λαδερού φαγητού και σίγουρα δε τη γνωρίζετε πολλοί. Τι θα λέγατε να την δοκιμάσετε;
Από την Ειριλένα και τον Φώτη | foodouple
Όταν ανοίγουν τα σχολεία και όλοι επιστρέφουν στις δουλείες τους τα ταπεράκια έχουν πάντα την τιμητική τους!
Όμως υπάρχει ένα «αγκάθι» στην οικιακή οικονομία και στο τάισμα πολλών παιδιών, η «απέχθεια» τους για τα λαδερά.
Τι θα λέγατε όμως, αν με ένα μικρό κολπάκι κάναμε τα λαδερά που τους σερβίρουμε πιο ενδιαφέροντα και αγαπητά;
Τι θα λέγατε αν σας επισημαίναμε και ότι παράλληλα μπορούμε να μειώσουμε και την σπάταλη φαγητού με αυτή την συνταγή;
Ας φτιάξουμε λοιπόν κάτι διαφορετικό, ας φτιάξουμε φασολάκια με… κιμά!
Υλικά
(για 4 άτομα)
500 γρ φασολάκια της αρεσκείας σας (εμείς εδώ επιλέξαμε στρογγυλά)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
150 γρ μοσχαρίσιο κιμά
300 γρ χυμό ντομάτας
1 σκ σκόρδο
1 λίτρο νερό (για το μαγείρεμα)
Ελαιόλαδο
Αλάτι πιπέρι
Γλυκιά πάπρικα
Εκτέλεση
Αρχικά ετοιμάζουμε τα φασολάκια που επιλέξαμε. Εάν είναι φρέσκα τα καθαρίζουμε και τα πλένουμε καλά, έπειτα τα αφήνουμε στην άκρη να στραγγίσουν.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το ρίχνουμε μέσα μόλις ζεσταθεί το λάδι. Προσθέτουμε και τον κιμά και τον σοτάρουμε ανακατεύοντας διαρκώς.
Μόλις σοταριστεί ο κιμάς θα σπάσουν οι ίνες του και θα αρχίσει να ασπρίζει. Τότε προσθέτουμε ακόμα λίγο ελαιόλαδο και καρυκεύουμε μ το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα.
Ρίχνουμε στον κιμά τον μισό χυμό ντομάτας και ανακατεύουμε λίγο. Προσθέτουμε και τουλάχιστον το μισό λίτρο νερό. Ανακατεύουμε και αφήνουμε τον κιμά να μαγειρευτεί μέχρι να είναι έτοιμος.
Βράζουμε τον κιμά σε χαμηλή φωτιά, για 30-35 λεπτά. Φροντίζουμε να ελέγχουμε τακτικά τον κιμά ώστε να βεβαιωθούμε πως έχει αρκετά υγρά. Πρέπει να μαγειρευτεί σωστά και να μην κολλήσει.
Μόλις μαγειρευτεί ο κιμάς προσθέτουμε τον υπόλοιπο χυμό ντομάτας. Ρίχνουμε και το υπόλοιπο νερό και ακόμη λίγο ελαιόλαδο. Τα αφήνουμε όλα μαζί μέχρι να πάρουν μία βράση.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα φασολάκια!
Προσοχή!
Εάν τα φασολάκια είναι κατεψυγμένα ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΨΥΞΟΥΜΕ. Τα παίρνουμε από την κατάψυξη, ανοίγουμε τη σακούλα και τα ρίχνουμε απευθείας στον κιμά που βράζει.
Αφήνουμε τα φασολάκια να μαγειρευτούν μαζί με τον κιμά για περίπου 45 λεπτά ακόμα. Φροντίζουμε να τα ανακατεύουμε καλά και συνεχώς ώστε να μην κολλήσουν.
Όταν τα φασολάκια μαλακώσουν καλά και δέσει η σάλτσα το φαγητό μας είναι έτοιμο.
Σβήνουμε το φαγητό, το αφήνουμε να ηρεμήσει πέντε λεπτά και έπειτα σερβίρουμε!
Economy Tip!
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κιμά ήδη μαγειρεμένο. Ίσως κιμά που έχει περισσέψει από κάποια άλλη παρασκευή φαγητού. Σε αυτή την περίπτωση παραλείπετε τα πρώτα βήματα μαγειρέματος. Προσθέτετε στη σάλτσα του κιμά, το νερό και τον χυμό ντομάτας για να τον φρεσκάρετε και αφήνετε να βράσουν για λίγο όλα μαζί. Έπειτα προσθέστε τα φασολάκια μέχρι να μαγειρευτούν!