Κινηματογράφος & Βιβλίο

Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου: Η ταινία “ΕΥΤΥΧΙΑ” και η ιστορία της (+τρέιλερ)

Συντάκτης  | 

Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου ταινία

Η ταινία για τη μεγάλη στιχουργό Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου, που στιγμάτισε το ελληνικό λαϊκό τραγούδι με τους μοναδικούς στοίχους της. Μέσα από την ταινία «Ευτυχία» που έκανε πρεμιέρα τον Δεκέμβριο του 2019 βλέπουμε την ζωή και το έργο της.

 

Η ταινία για την Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου που είχε μια δύσκολη και ταραχώδη ζωή! Αυτός ήταν πιθανώς και ο λόγος δημιουργίας του σπουδαίου έργου που κληρονόμησε η ελληνική μουσική από τη μεγαλειώδη πένα της!

Στην ταινία “Ευτυχία” παρουσιάζεται η αληθινή ιστορία της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου!

Η Ευτυχία ήταν ένα κορίτσι μικροπαντρεμένο. Με την μικρασιατική καταστροφή διέφυγε από το Αϊδίνι της Τουρκίας στην Ελλάδα, μαζί με τη μητέρα και τις δύο κόρες της. Στο πλοίο του ξεριζωμού και έπειτα από τις σκληρές εικόνες που βίωσε, πήρε την απόφαση να μην αφήσει τη ζωή να την προσπεράσει. Αποφάσισε να καθορίσει η ίδια τη ζωή της, “σπάζοντας” τα πρέπει  της εποχής και να ζήσει στο έπακρο όπως θέλει. Και την έζησε!

Μία δασκάλα που γίνεται ηθοποιός στα μπουλούκια και στο θέατρο, μία ποιήτρια που γίνεται η μεγαλύτερη Ελληνίδα στιχουργός του λαϊκού τραγουδιού. Έρωτάς της η αποτύπωση των σκέψεών της.

Αρχίζει να γράφει ακατάπαυστα όπου πιάνει το μελάνι. Γράφει παντού, από χαρτοπετσέτες και κουτιά από τσιγάρα, μέχρι και σε σελίδες λογαριασμών. Σημειώνει ότι νοιώθει, ότι την ευχαριστεί και ότι την πονάει. Καπνίζει πολύ, ερωτεύεται με πάθος και χαρτοπαίζει με θράσος σε πολυτελή σαλόνια ή σε παράνομα υπόγεια.

Συνεργάζεται με όλους τους διάσημους μουσικούς της εποχής, από τον Βασίλη Τσιτσάνη και τον Απόστολο Καλδάρα, ως τον Μανώλη Χιώτη, τον Αντώνη Ρεπάνη και τον Μάνο Χατζιδάκι. Ύψωσε θαρραλέα το γυναικείο ανάστημα της, στον σκληρό και ανδροκρατούμενο μουσικό κόσμο του τότε.

Η ταινία “Ευτυχία” απεικονίζει τον ταραχώδη βίο και το σπουδαίο έργο που κληρονόμησε η ελληνική μουσική από τη μεγαλειώδη πένα της στιχουργού Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου.

Η  ταινία είναι σε σενάριο της Κατερίνας Μπέη και σκηνοθεσία του Άγγελου Φραντζή. Αντλεί έμπνευση από τα πάθη και τις αδυναμίες αυτής της πληθωρικής, αντισυμβατικής και πρωτοπόρου γυναίκας, που άφησε ανεξίτηλο το σημάδι της στο λαϊκό τραγούδι. Η μοναδική της προσωπικότητα, αποτυπώθηκε στους στίχους της που έγιναν από τις μεγαλύτερες και διαχρονικότερες επιτυχίες.

 

Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου ταινία

Κάποια από αυτά είναι: «Περασμένες μου αγάπες», «Όνειρο απατηλό», «Είμαι αϊτός χωρίς φτερά», «Ηλιοβασιλέματα», «Η φαντασία», «Είσαι η ζωή μου», «Μαντουμπάλα», «Στ΄ Αποστόλη το κουτούκι», «Πετραδάκι, πετραδάκι», «Μου σπάσανε τον μπαγλαμά», «Δύο πόρτες έχει η ζωή» («Το τελευταίο βράδυ μου»), «Ρίχτε στο γυαλί φαρμάκι».

Μια ταινία με εκπληκτικές ερμηνείες των ηθοποιών: Ντίνα Μιχαηλίδου, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Αντώνης Λουδάρος, Χρύσα Ρώπα, Ματθίλδη Μαγγίρα, Παύλος Ορκόπουλος, Κρατέρος Κατσούλης, Κάτια Γκουλιώνη, Λίλα Μπακλέση, Ευαγγελία Συριοπούλου, Θάνος Τοκάκης, Ευγενία Σαμαρά, Φοίβος Δεληβοριάς και άλλοι.

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!