Γλυκά & Παγωτά

Εύκολη Τούρτα Παγωτό Σοκολάτα (+video)  

Συντάκτης  | 

εύκολη τούρτα παγωτό με βάση παντεσπάνι από σπιτικό μωσαϊκό με κρέμα από σοκολάτα και κρέμα γάλακτος μπισκότα φουντούκια σαντιγί και σιρόπι σοκολάτας με καβουρδισμένα φουντούκια και πουράκια σοκολάτας σε λευκό πιάτο του γλυκού με μαύρη γραμμή επάνω σε τραπέζι

Η συνταγή για αυτή την τούρτα παγωτό με σοκολάτα είναι πολύ εύκολη, θα την απολαύσετε και θα την λατρέψετε όσο τίποτε άλλο!

Αυτή η εύκολη συνταγή είναι για την καλύτερη τούρτα παγωτό σοκολάτα που υπάρχει! Η βάση είναι σπιτικό μωσαϊκό και το παγωτό που δημιουργούμε από πάνω είναι όλα τα λεφτά!

Η συνταγή θέλει για να γίνει μόνο 5 λεπτά και είναι αναμφισβήτητα ότι πιο νόστιμο έχετε δοκιμάσει σε σπιτική τούρτα παγωτό!

Υλικά

Για την βάση

125 γρ βούτυρο

200 γρ ζαχαρούχο

4 κ.σ κακάο

1 κ.σ φουντούκια

3/4 του πακέτου πριμπερ

Για την κρέμα 

500 ml φυτική κρέμα γάλακτος (κρύα)

200 γρ γάλα ζαχαρούχο

100 ml γάλα εβαπορέ

200 γρ πραλίνα φουντουκιού

50-70 γρ φυστικοβούτυρο

Φουντούκια καβουρδισμένα, πουράκια, μπισκότα

** Φόρμα διαμέτρου 26 εκ

Εκτέλεση 

Για την βάση

1) Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο μαζί με το ζαχαρούχο και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

2) Αφαιρούμε από την φωτιά και σπάμε μέσα στο μείγμα τα πτιμπερ και τα φουντούκια σε μικρά κομμάτια.

3) Αδειάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα διαμέτρου 26 εκ. Τοποθετούμε την φόρμα στην κατάψυξη (μέχρι να κάνουμε την κρέμα) για να κρυώσει καλά η βάση.

Για την κρέμα

1) Σε ένα κρύο μπολ (κατά προτίμηση μεταλλικό) βάζουμε την κρύα κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο, την πραλίνα, το φυστικοβούτυρο και το γάλα εβαπορέ.

2) Χτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να δημιουργηθεί μια βελούδινη κρέμα που κάνει κορυφές, σαν σοκολάτενια σαντιγί.

3) Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε σπασμένα τα καβουρδισμένα φουντούκια, πουράκια, μπισκότα και ότι άλλο επιθυμούμε.

Μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον και κομμάτια σοκολάτας, τρούφα κλπ

 

Ανακατεύουμε όλο το μείγμα απαλά και κυκλικά, για να μην χάσουμε τον όγκο του μείγματος.

4) Βγάζουμε την κρύα βάση από το ψυγείο και απλώνουμε την κρέμα σε όλη την επιφάνεια.

5) Βάζουμε την τούρτα πάλι στην κατάψυξη έως ότου σφίξει εντελώς το μείγμα, για περίπου 4-5 ώρες (πρέπει να παγώσει καλά).

Βγάζουμε την τούρτα από την κατάψυξη πάντα 10 λεπτά πριν την σερβίρουμε, ώστε να μπορούμε να κόψουμε τα κομμάτια.

Για να κόψουμε καλύτερα, βουτάμε ένα κοφτερό μαχαίρι σε καυτό νερό, το σκουπίζουμε και κόβουμε τα κομμάτια.

Μπορούμε να ρίξουμε επάνω από κάθε κομμάτι τριμμένα φουντούκια, πουράκια ή μπισκότα και σιρόπι σοκολάτας.

 

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Καλή επιτυχία!

Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου είμαι μέσα σε μια κουζίνα και φτιάχνω γλυκά! Οι γλυκιές γεύσεις, τα υλικά, τα χρώματα και οι μυρωδιές των γλυκών με συναρπάζουν! Μέσα αυτή τη στήλη στο designmagazine.gr και το blog μου, θα μοιράζομαι μαζί σου συνταγές και θα σου μεταφέρω την τρέλα μου για τη ζαχαροπλαστική!