Γλυκά & Παγωτά

Εκλέρ ταψιού -εύκολη συνταγή (+ video)

Συντάκτης  | 

εκλέρ

Το πεντανόστιμο εκλέρ ταψιού που σας προτείνω εδώ, είναι ουσιαστικά μια πάστα ταψιού και γίνετε πολύ εύκολα!

Αυτό το εκλέρ ταψιού είναι ένα από τα πιο βελούδινα γλυκάκια και θα σας ξετρελάνει!

Υλικά 

2 πακέτα κράκερ

Για την κρέμα

1 λίτρο γάλα

150 γρ. ζάχαρη

2 αυγά

1 κ.γλ. υγρή βανίλια

100 γρ. κορν φλάουρ

1 κ.σ. βούτυρο

350 γρ. κρύα κρέμα γάλακτος (35% λιπαρα)

Για το γλάσο 

200 γρ. κρέμα γάλακτος

180 γρ. κουβερτούρα γάλακτος

Εκτέλεση 

Για την κρέμα

1) Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με την ζάχαρη και ανάβουμε το μάτι της κουζίνας σε μέτρια φωτιά.

2) Παίρνουμε ένα μπολ και βάζουμε το κορν φλάουρ και τα αυγά. Ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί ένα λείο μείγμα.

3) Μόλις αρχίσει να ζεσταίνετε το γάλα, ρίχνουμε μέσα στο μείγμα του αυγού μερικές κουταλιές. Προσθέτουμε περίπου το 1/4 του γάλατος, ενώ ταυτόχρονα ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα.

4) Ρίχνουμε το ρευστό πλέον μείγμα του αυγού (όλο) μέσα στην κατσαρόλα με το γάλα. Ανακατεύουμε καλά με σύρμα μέχρι να δέσει η κρέμα μας και να πάρει βράση.

5) Αφαιρούμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε στην κρέμα το βούτυρο και την βανίλια. Ανακατεύουμε πολύ καλά.

6) Ρίχνουμε όλο το μείγμα μέσα σε ένα πλατύ σκεύος (πχ ρηχό ταψί). Καλύπτουμε το σκεύος με διάφανη μεμβράνη. Προσέχουμε να εφάπτεται η μεμβράνη στην επιφάνεια για να μην δημιουργηθεί πέτσα στην κρέμα. Αφήνουμε την κρέμα μας να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

7) Όταν πλέον η κρέμα μας έχει κρυώσει, την ρίχνουμε πάλι μέσα σε ένα μπολ. Την ανακατεύουμε πάλι καλά με το σύρμα, για να αφρατέψει.

8) Σε άλλο μπολ, χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να έχουμε μια ωραία σαντιγί.

9) Με μια σπάτουλα προσθέτουμε – σταδιακά, σε 3 δόσεις- την κρέμα της βανίλιας μέσα στην σαντιγί. Ανακατεύουμε απαλά με την σπάτουλα μέχρι να ενσωματώσουμε το ένα μείγμα μέσα στο άλλο.

Σύνθεση

  • Παίρνουμε ένα ταψάκι ή μια τετράγωνη γυάλινη φόρμα και κάνουμε μια στρώση από κράκερ.
  • Έπειτα, στρώνουμε την μισή κρέμα.
  • Πάνω από την κρέμα κάνουμε άλλη μια στρώση με τα κράκερ.
  • Καλύπτουμε τα κράκερ με την υπόλοιπη κρέμα.
  • Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να σφίξει.

TIP

Όσο πιο πολύ μείνει το γλυκό μας στο ψυγείο, τόσο περισσότερο θα μαλακώσουν τα κράκερ και θα γίνουν σαν παντεσπάνι.

 

Για το γλάσο 

1) Ψιλοκόβουμε τη κουβερτούρα γάλακτος και την βάζουμε σε ένα μπολ

2) Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και την βάζουμε να πάρει βράση.

3) Μόλις βράσει η κρέμα την ρίχνουμε πάνω από την κουβερτούρα.

4) Καλύπτουμε το μπολ με μια πετσέτα και το αφήνουμε σκεπασμένο για 1 λεπτό.

5) Βγάζουμε την πετσέτα και ανακατεύουμε τα υλικά με κυκλικές κινήσεις στο κέντρο του μπολ. Έτσι θα ομογενοποιηθεί σωστά το μείγμα για το γλάσο.

6) Περιχύνουμε το κρύο γλυκό με το γλάσο (που είναι σε θερμοκρασία δωματίου).

7) Απλώνουμε το γλάσο με προσοχή, ξεκινώντας από την περίμετρο προς το κέντρο, για να πάει παντού.

EXTRA TIP

Εάν θέλουμε λιώνουμε και λίγη λευκή σοκολάτα για να κάνουμε το χαρακτηριστικό σχέδιο.

Δείτε στο βίντεο πως θα το πετύχετε…

 

Καλή επιτυχία!

 

Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου είμαι μέσα σε μια κουζίνα και φτιάχνω γλυκά! Οι γλυκιές γεύσεις, τα υλικά, τα χρώματα και οι μυρωδιές των γλυκών με συναρπάζουν! Μέσα αυτή τη στήλη στο designmagazine.gr και το blog μου, θα μοιράζομαι μαζί σου συνταγές και θα σου μεταφέρω την τρέλα μου για τη ζαχαροπλαστική!