Σχέσεις

Κουνιάδα: Εγώ, αυτός και η αδερφή του!

Συντάκτης  | 

Εγώ, αυτός και η αδερφή του! Όταν στους δύο, τρίτος μπορεί και να χωρεί!

Η σχέση νύφης κουνιάδας δε διαφέρει και πολύ από αυτήν νύφης πεθεράς που έχουμε περιγράψει σε προηγούμενο άρθρο (Λευτεριά στην Ελληνίδα νύφη). Στην ουσία η κουνιάδα σου (η αδερφή του συζύγου) είναι κάτι σαν μια σύγχρονη εκδοχή της πεθεράς σου. Σαν ένα νέο και εξελιγμένο μοντέλο της ίδιας κατηγορίας.

Ακόμα κι αν είστε συνομήλικες και θεωρείς ότι δεν υπάρχει λόγος να μην τα πάτε καλά. H σχέση νύφης κουνιάδας μπορεί καμιά φορά να είναι ακόμα πιο δύσκολη από αυτήν με την πεθερά. Αν σε ζηλεύει, σε θεωρεί ακατάλληλη για τον αδερφό της και βάζει όλη τη μαεστρία της για να το αποδείξει, τότε σίγουρα θα προσπαθήσει να σου κάνει τη ζωή δύσκολη.

Σαν σωστό update της “Ελληνίδας μάνας” που έχει γιο, μπορεί να προσπαθήσει να σε εξοντώσει με το γάντι. Δεν χρειάζεται να υπάρξει κάποιος σοβαρός λόγος για αυτό. Μπορεί απλά να είσαι διαφορετική από εκείνη, ή να δει κάτι πάνω σου που μπορεί να το ήθελε και εκείνη και να μη μπορεί να το πετύχει. Μπορεί επίσης, απλώς να έχει τόσο καλή επιρροή η μανούλα και επάνω της, που ότι λέει η Master Mama να είναι ευαγγέλιο και για εκείνη.

Τις περισσότερες φορές τα πράγματα ξεκινούν πολύ φιλικά και αγαπησιάρικα ανάμεσα σε αυτές τις δύο γυναίκες. Μπορεί να έχεις πάει διακοπές μαζί της, να την έχεις φιλοξενήσει σπίτι σου, να βγαίνετε για ψώνια οι δύο σας. Να σου λέει τα προσωπικά της, να την καλύπτεις αν χρειαστεί στον μεγαλύτερο αδερφό της. Και ξαφνικά να βρεθείς στη θέση των αρσενικών που εθελοτυφλούν και δεν καταλαβαίνουν τίποτα από αυτά που κρύβονται πίσω από τις λέξεις. Όταν, για παράδειγμα, θα έχεις βρεθεί ακόμη και «φιλοξενούμενη» στο σπίτι του αγοριού σου. Όπου μπορεί να μένεις που και που στην αρχή της σχέσης σας.

Παρ’ όλα αυτά, δε θέλω να στεναχωριέσαι και να ανησυχείς για τίποτα!

Εξαρτάται σίγουρα και από τη στάση που θα κρατήσει και ο σύντροφός σου σε όλο αυτό το θέατρο του παραλόγου αλλά υπάρχουν και μικρά Tips που ίσως καλυτερεύσουν τη δική σου ψυχική ηρεμία και μόνο!

Δεν θα σου προτείνω να κάνεις μια πολιτισμένη κουβέντα μαζί της όταν αντιληφθείς τα σημάδια. Δεν θα υπάρξει ποτέ πολιτισμός σε τέτοιου είδους σχέσεις! Θα σου προτείνω απλά να κρατήσεις αποστάσεις από την αρχή της συνάντησης σας. Να διατηρήσεις μέσα στο χρόνο τα όρια και της πληροφορίες που μπορεί να της δίνεις για τη σχέση σου με τον αδερφό της, αλλά και για την προσωπική σου ζωή πριν και μετά τη γνωριμία σας.

Άκου τη Madame Bourou Bourou: για το μόνο που πρέπει να αγωνιστείς είναι για τον δικό σου κύκλο.

Εσένα και εκείνον! Ύψωσε το δικό σου “Σινικό” τείχος στους τοξικούς ανθρώπους και από τη δική σου και από τη δική του πλευρά και διατήρησε το σταθερό και δυνατό, χωρίς να μπάζει νερά! Άλλωστε, δεν είναι της τάξης σου να ασχοληθείς με τέτοιες συμπεριφορές!

* Στείλε μου και εσύ το μήνυμά σου για τα δικά σου (ή άλλων που γνωρίζεις)… ερωτικά μπερδέματα. Στο mbouroubourou@gmail.com

Η στήλη της Madame Bourou Bourou είναι αυτό που δηλώνουν οι λέξεις... Πολυλογού, καυστική και σαρκαστική! ☼ ☼ ☼ Γράψε και εσύ την ιστορία σου, το πρόβλημά σου ή ότι σκέφτεσαι και σε απασχολεί ή σου έχει συμβεί. ☼ ☼ ☼ Στείλε το μήνυμα σου στο... mbouroubourou@gmail.com ☼ ☼ ☼ Θα το δημοσιεύσει ή θα σου απαντήσει μέσα από την στήλη της με τον δικό της τρόπο.... Αυτό που θα σου πει σίγουρα δεν θα το έχεις σκεφτεί...!!!