Fashion Νews

Dior άνοιξη 2021: H νέα εκπληκτική καμπάνια εμπνευσμένη από τον Caravaggio

Συντάκτης  | 

Η νέα καμπάνια για την Άνοιξη του 2021, βρίσκει τον οίκο Dior με μια νέα, εκπληκτική καλλιτεχνική οπτική και ωδή στην 3η τέχνη.

Από τη Νάντια Γρινιεζάκη.

H νέα εντυπωσιακή καμπάνια του οίκου Dior για την Άνοιξη του 2021 θα μπορούσε να εκτίθεται σε κάποιο μεγάλο μουσείο τέχνης. Θα μπορούσαμε να πιστέψουμε πολύ εύκολα πως ανήκει σε κάποιον από τους Οld Masters της τέχνης!

Σε μια εντυπωσιακή εκδοχή προχώρησε ο οίκος Dior και οι συνεργάτες του για να μας καθηλώσουν. Το αξιοθαύμαστο έργο του, προχωρά δυναμικά στο αύριο με την εντυπωσιακή κληρονομιά του χθες… Εμπνέοντας έτσι εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο για ακόμη μία φορά!

Με κινήσεις μαεστρίας, θα μπορούσαμε να πούμε, «πάτησαν» στα μονοπάτια της 3ης τέχνης, την ζωγραφική, και κατάφεραν ήδη να κερδίσουν τις καλύτερες εντυπώσεις. Οι  αιθέριες δημιουργίες, τα εντυπωσιακά σκηνικά και η αποτύπωση του storytelling του οίκου αυτή την φορά μας εξέπληξε.

Η καλλιτεχνική διευθύντρια Maria Grazia Chiuri, αποφάσισε να παρουσιάσουν τη νέα τους καμπάνια διαφορετικά. Δημιουργώντας μια καμπάνια με εικόνες εμπνευσμένες από τους ιδιαίτερους μεσαιωνικούς πίνακες ζωγραφικής του Caravaggio.

Μικελάντζελο Μερίζι ντα Καραβάτζο (1571-1610)

Γνωστός κυρίως απλά ως Καραβάτζο, ήταν Ιταλός ζωγράφος, το έργο του οποίου ανήκει χρονικά στα τέλη του 16ου έως τις αρχές του 17ου αιώνα. Αν και οι πρώιμοι πίνακές του περιλάμβαναν κυρίως προσωπογραφίες, σταδιακά εξελίχθηκε σε έναν από τους σημαντικότερους ζωγράφους θρησκευτικών σκηνών. Το νατουραλιστικό ύφος του και η ανάδειξη της ανθρώπινης φύσης των αποστόλων και των μαρτύρων στα έργα του θεωρήθηκε ότι εξυπηρετούσαν τις βλέψεις της Αντιμεταρρύθμισης.

Έχει χαρακτηριστεί ως ένας από τους πρώτους μοντέρνους ζωγράφους, ενώ σημαντική θεωρείται η συνολική επίδρασή του στην ευρωπαϊκή ζωγραφική. Επανήλθε στο προσκήνιο κυρίως κατά τη διάρκεια του 20ού αιώνα. Καταλαμβάνοντας και διατηρώντας έως σήμερα μια περίοπτη θέση στην ιστορία της ευρωπαϊκής τέχνης.

Η καμπάνια

Για την ολοκαίνουργια συλλογή και καμπάνια του, ο δημοφιλής οίκος στράφηκε στη φωτογράφο Elina Kechicheva. Η Kechicheva είναι γνωστή για τη ζωγραφική χρήση του φωτός… Αυτή, έθεσε τα μοντέλα σε εντυπωσιακές συνθέσεις, που θυμίζουν πίνακες του Caravaggio. Η πρωτοποριακή μορφή νατουραλισμού του Caravaggio και η έντονη χρήση του chiaroscuro, ενίσχυσε το δραματικό στοιχείο επηρεάζοντας έντονα την ανάπτυξη της μπαρόκ ζωγραφικής.

Το chiaroscuro (κιαροσκούρο) είναι ιταλικός όρος που χρησιμοποιείται στη ζωγραφική ή τη χαρακτική για να περιγραφεί η χρήση έντονων αντιθέσεων μεταξύ φωτεινών και σκοτεινών ή φωτοσκιασμένων σημείων ενός πίνακα.

«Γιορτάζοντας την αριστεία στο savoir-faire και τη δημιουργία σε όλες τις μορφές της -από τα φεμινιστικά δοκίμια της Βιρτζίνια Γουλφ έως τα μαχητικά κολάζ από τη Λουκία Μαρκούτσι που βελτίωσαν τη διοργάνωση της παράστασης- η συλλογή καταγράφεται σε μια γεμάτη με τη μοναδική δύναμη της ζωγραφικής», δήλωσαν χαρακτηριστικά εκπρόσωποι του οίκου.

Τα μοντέλα φορούν τις πιο αιθέριες δημιουργίες της καλλιτεχνικής διευθύντριας Maria Grazia Chiuri και ποζάρουν ξαπλωμένες, ή ανάμεσα σε νεκρές φύσεις. Οι συνθέσεις με τα μοντέλα και τα ρούχα της νέας συλλογής  μας θυμίζουν έργα του Baroque, και συγκεκριμένα κάποια από τα πολλά αριστουργήματα του Caravaggio.

Μετά από αρκετές σεζόν με μίνιμαλ καμπάνιες και εικόνες από τη Brigitte Niedermair, ο Dior σηματοδότησε μια νέα αισθητικά οπτική και κατεύθυνση με τη συγκεκριμένη καμπάνια.

Είναι απλώς μαγική και πραγματικά, δε χορταίνουμε να την κοιτάμε!

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!