Fashion Νews

Chanel Cruise Collection: Άνοιξη 2021 (video) & show 2022

Συντάκτης  | 

Δυναμικό come back κάνει ο οίκος Chanel αυτή τη χρονιά με την νέα Cruise Collection 2021/22. Το defile θα γίνει στα εντυπωσιακά λευκά λατομεία ασβεστόλιθου της Προβηγκίας. Ας θυμηθούμε όμως και τις τάσεις της Cruise Collection για το 2021!

Από τη Νάντια Γρινιεζάκη

Η νέα Cruise Collection 2021/22 θα γίνει στο Carrières de Lumières, στα λευκά λατομεία ασβεστόλιθου που βρίσκονται στο γραφικό χωριό Les Baux-de-Provence, στο Γαλλικό Νότο.

Εκεί επέλεξε για φέτος ο γαλλικός οίκος Chanel να είναι η «σκηνή» του φαντασμαγορικού του show για αυτή την χρονιά.

Χωρίς να υπάρχει άλλη επιλογή, ο οίκος  προγραμματίζει μια εντυπωσιακή παρουσίαση της Cruise συλλογής του. Πάντα με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, αλλά και με μια μικρή ελπίδα πως μέχρι τότε ίσως θα μπορεί και ένα μικρό ποσοστό κοινού να βρίσκεται στην παρουσίαση του catwalk.

Όπως και να εξελιχθούν όμως τα πράγματα με την πανδημία, και μόνο γνωρίζοντας πως αυτή η συλλογή θα λάβει χώρα στην Προβηγκία, την πόλη των αισθήσεων και των μοβ λιβαδιών λεβάντας, ήδη η αγωνία και η προσμονή όλων έχει χτυπήσει κόκκινο!

Μυρωδιές, γεύσεις και εικόνες σε πλημμυρίζουν και το μυαλό σου τρέχει διαρκώς σε πίνακες, ταινίες, μουσικές και ποιήματα, όλων αυτών που αγάπησαν την ομορφότερη περιοχή της Γαλλίας.

Η περιοχή μοιάζει σαν παζλ από σκηνές ταινιών και πίνακες αγαπημένων ζωγράφων. Από τα ηλιοτρόπια του Βαν Γκογκ, τα ατελείωτα λιβάδια του Σεζάν, τους αμπελώνες, τα καλντερίμια και τις πλατείες με τα ποδήλατα από το «French kiss», έως τις υπέροχες αγροικίες του «A good year». Τι λιγότερο θα μπορούσαμε να περιμένουμε άλλωστε από αυτόν τον αγαπημένο οίκο;

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του οίκου Chanel, το show θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 4 Μαϊου στο Carrières de Lumières, στην Προβηγκία. Στα λευκά λατομεία ασβεστόλιθου που βρίσκονται στο γραφικό χωριό Les Baux-de-Provence, στο Γαλλικό Νότο.

Τα λατομεία αυτά χρησιμοποιήθηκαν ως σκηνικό και για την ταινία του 1959 ”Le Testament d’Orphée” (Testament of Orpheus), που σκηνοθέτησε ο Jean Cocteau, ο οποίος υπήρξε και καλός φίλος της Gabrielle Chanel.

Όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενο άρθρο μας η συλλογή Cruise στον οίκο CHANEL, καθιερώθηκε από τις αρχές του 1920. Τότε η Coco Chanel θέλησε να προσφέρει για πρώτη φορά στους πελάτες της, άνετα σχέδια και ανάλαφρα ρούχα για τις διακοπές τους, τους χαλαρούς προορισμούς του νότου και τα ηλιόλουστα μέρη όπως η Ριβιέρα και οι ακρογιαλιές του Lido στη Βενετία.

Για το 2021 έχουμε πάρει μια ιδέα και έτσι υποθέτουμε τι θα ακολουθήσει και αυτή τη χρονιά. Για το φέτος το αγαπημένο σχέδιο και ύφασμα από τα χαρακτηριστικά σακάκια Chanel, κατεβαίνει και στολίζει λεπτομέρειες σε παντελόνια και φούστες.

Όμως δημιουργεί και τα  μικροσκοπικά, αλλά τέλεια στολισμένα tops, που συνοδεύουν τα κλασσικά Chanel ταγέρ.

Όμως, αυτή τη χρονιά μεγάλη έμφαση έχει δοθεί  στο trend με την ζώνης/αλυσίδα που λανσάρει ο οίκος. Ζώνες – κοσμήματα που τυλίγουν απαλά την γυμνή μέση, μεταξύ crop tops και bottoms.

Δείτε όλες τις τάσεις της κολεξιόν Cruize για Άνοιξη/Καλοκαίρι 2021.

Ο οίκος Chanel είναι η επιτομή του art de vivre! Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για αυτό!

Είναι ένας μοναδικός συνδυασμός στυλ και κορυφαίων πρώτων υλών, για αυτό και εξακολουθεί να κατέχει την πρώτη θέση στην καρδιά της μόδας και να δίνει μέχρι και σήμερα το ρυθμό!

Όπως και να εξελιχθούν τα πράγματα, έστω και διαδικτυακά, η αναμονή για τη νέα Cruise Collection 2021-2022 έχει ήδη ενθουσιάσει το κοινό. Σε αυτή, κάθε χρονιά δημιουργούνται τα πιο ευφάνταστα show που μαγεύουν το κοινό της μόδας, αλλά και τους ακόλουθους του οίκου από όλο τον κόσμο.

 

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!