Κήπος & Καλλιέργειες

Διακόσμηση με πήλινα κασπώ

Συντάκτης  | 

Διακόσμηση με πήλινα κασπώ: Διακοσμήστε τον εσωτερικό ή εξωτερικό σας χώρο χρησιμοποιώντας υπέροχα πήλινα κασπώ. Φτιάξτε τους χώρους που ονειρεύεστε και απολαύστε, δημιουργώντας υπέροχη διάθεση και στυλ.

Άλλα μικρά και άλλα μεγάλα, με ζωηρούς χρωματισμούς, άλλα μονόχρωμα ή κλασσικά. Τα πήλινα κασπώ είναι μια υπέροχη διακοσμητική πρόταση για τον κήπο, τη βεράντα ή ακόμα και μέσα στο σπίτι, στη βιβλιοθήκη, στον πάγκο της κουζίνας, σε παράθυρα και όπου αλλού ταιριάζουν στο χώρο.

Τα μικρά πήλινα γλαστράκια είναι πάντα διαχρονικά και απαραίτητα πολλές φορές στην διακόσμηση τόσο του εξωτερικού όσο και του εσωτερικού΄χώρου. Τα πήλινα κασπώ φυτεμένα – πολλές φορές όμως και μόνα τους – δημιουργούν υπέροχες γωνιές. Διακοσμούν το τραπέζι, τον πάγκο, τα ράφια στον τοίχο και συχνά ολοκληρώνουν μια διακοσμητική πρόταση που θέλετε να κάνετε στο χώρο σας.

Εκτός βέβαια από τα πήλινα θα βρείτε και πολύ όμορφα πλαστικά γλαστράκια. Ακόμα και γυάλινα κασπώ, τσιμεντένια ή τσίγκινα μπορεί να αποτελέσουν ξεχωριστές προτάσεις διακόσμησης. Προτάσεις με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά το καθένα που πηγάζουν από το υλικό που είναι φτιαγμένα.

Τι φυτά να επιλέξω για πήλινα γλαστράκια;

Σίγουρα τα παχύφυτα και οι κάκτοι έχουν την τιμητική τους και φυτεύονται συχνότατα μέσα σε πήλινα κασπώ. Μάλιστα η επιλογή που έχετε είναι να μην φυτέψετε απευθείας μέσα στο κασπώ. Αλλά να τα τοποθετήσετε μαζί με το γλαστράκι τους. Μπορείτε να καλύψετε στην πάνω μεριά με χαλίκι, χώμα, ή φλοιό πεύκου ώστε να μην φαίνεται το γλαστράκι. Έτσι, θα μπορείτε να αλλάζετε το φυτό που έχετε μέσα στο πήλινο κασπώ εύκολα, χωρίς να χρειάζεται να το μεταφυτέψετε.

Άλλη μια κατηγορία φυτών για πήλινα κασπώ είναι οι ορχιδέες. Οι ορχιδέες είναι πάντα μοναδικές, ξεχωριστές επιλογές. Άλλωστε υπάρχει μία ολόκληρη κατηγορία δημοφιλών πήλινων κασπω για τις ορχιδέες μας.

Καλαγχόη και καλαντίβα.

Σίγουρα αυτά τα καλλωπιστικά φυτά θα σας εντυπωσιάσουν τοποθετημένες σε ένα διακοσμητικό πήλινο κασπώ. Η καλαγχόες είναι ιδανικές επιλογές για να διακοσμήσετε το χώρο σας με τον τρόπο που εσείς θέλετε. Η επιλογή των χρωμάτων τους είναι μοναδική. Είναι πολύ ανθεκτικά φυτά καθώς και αυτά τα είδη είναι παχύφυτα, χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις σε νερό και καλλιεργητικές φροντίδες. Η καλαντίβα είναι ποικιλία καλαγχόης με χαρακτηριστικά εντυπωσιακά άνθη και κυρίως μεγάλα, εντυπωσιακά, σαρκώδη φύλλα.

Επιπλέον άλλα ανθοφόρα καλλωπιστικά φυτά όπως η καλσεολαρια, μίνι τριανταφυλλιές, πανσέδες και ζίνιες καθώς και μικρά αρωματικά όπως ο δυόσμος, ο βασιλικός και η μέντα μπορούν να αποτελέσουν όμορφες προτάσεις για ένα πήλινο κασπώ. Ακόμα και μικρές ελιές ή φυτά εσωτερικού χώρου δημιουργούν μια ενδιαφέρουσα διακοσμητική πρόταση.

Τι βολβούς να φυτέψω σε πήλινα γλαστράκια;

Τα βολβώδη φυτά όπως ο υάκινθος, ο κρόκος, το κυκλάμινο, το μούσκαρι, ο νάρκισσος, η ντάλια, η τουλίπα, η φρέζια  είναι και αυτά από μόνα τους μια ιδιαίτερη πρόταση για διακόσμηση όταν είναι φυτεμένα σε πήλινα κασπώ. Ανάλογα το μέγεθος του κασπώ μπορείτε να φυτέψετε περισσότερα από ένα βολβό συνήθως του ίδιου είδους, αν και μπορεί σε ορισμένες περιπτώσεις να δημιουργήσετε μια φυτοσύνθεση με βολβούς φυτεμένους σε πήλινο κασπώ.

Πως να φτιάξω συνθέσεις φυτών μέσα σε πήλινα κασπώ;

Μια άλλη πρόταση που συνήθως εφαρμόζετε στα πιο πλατιά και μεγάλα πήλινα κασπώ, είναι η φύτευση πολλών διαφορετικών μεταξύ τους φυτών, δημιουργώντας έτσι μια ολοκληρωμένη φυτοσύνθεση. Για την σωστή επιλογή των φυτών σας θα πρέπει να λάβετε υπόψη να χρησιμοποιήσετε φυτά που έχουν παρόμοιες απαιτήσεις. Πολύ συχνά φυτά που χρησιμοποιούνται στις φυτοσυνθέσεις είναι τα φυτώνια, η δράκαινα, μικρά ευώνυμα, διάφορα παχύφυτα, μικροί κισσοί, η κράσσουλα.

Προτιμήστε χώμα για φυτά εσωτερικού χώρου, ενώ να ποτίζεται τακτικά έτσι ώστε το έδαφος να είναι υγρό, όχι όμως να λασπώνει.

Συχνά, στις φυτοσυνθέσεις επιλέγουμε να φυτεύουμε σε διακοσμητική πήλινη γλάστρα που έχει τρύπα στο κάτω μέρος ώστε το παραπανίσιο νερό να φεύγει και να μην λιμνάζει το χώμα. Επιπλέον, τα φυτά στις φυτοσυνθέσεις ύστερα από κάποιο χρονικό διάστημα θα πρέπει να μεταφυτεύονται και η φυτοσύνθεση να ανανεώνεται με νέα φυτά που να ταιριάζουν στο μέγεθος της πήλινης γλάστρας.

Πόσο εύκολο είναι να φτιάξετε ανθοσυνθέσεις σε πήλινα κασπώ;

Η δημιουργία ανθοσυνθέσεων σε πήλινο κασπώ είναι μια ακόμα εναλλακτική πρόταση που μπορεί να δώσει εντυπωσιακά αποτελέσματα. Βρείτε moss ανθοδετικής, κομμένα λουλούδια της αρεσκείας σας (μπορείτε να μαζέψετε λουλούδια από τον κήπο σας ή αγριολούλουδα), αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και δημιουργήστε εντυπωσιακές προτάσεις μέσα στα πήλινα διακοσμητικά κασπώ σας. Οι ανθοσυνθέσεις στα πήλινα κασπώ ταιριάζουν σε κάθε χώρο και κάθε περίσταση.

Δημιουργία συνθέσεων με τεχνητά άνθη σε πήλινα κασπώ.

Άλλη μια εναλλακτική πρόταση για τη διακόσμηση των πήλινων κασπώ σας είναι η χρήση τεχνιτών ανθέων που μπορείτε να βρείτε στην αγορά. Και πάλι χρησιμοποιήστε moss ανθοδετικής για στήριξη των ανθέων. Αν και τα τεχνητά άνθη δεν έχουν την αίγλη των φυσικών λουλουδιών και των φυτών έχουν το πλεονέκτημα ότι διατηρούνται χωρίς να χαλάνε για χρόνια.Επιπλέον, μαζί με τα τεχνητά άνθη μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και διάφορα διακοσμητικά όπως διακοσμητικά στολίδια, πέρλες, κουτάκια, μπάλες και ότι άλλο “απαιτεί” η σύνθεση σας.

Φυτέψτε αυτό που απαιτεί η κάθε εποχή.

Τέλος, στα πήλινα κασπώ σας μπορείτε να ταιριάζετε τα φυτά της κάθε εποχής, ώστε να δίνεται στο χώρο σας το χρώμα και την αισθητική της κάθε στιγμής. Για παράδειγμα, το Χριστούγεννα μην παραλείψετε να φυτέψετε ποϊνσέτιες ή γκι, την άνοιξη βάλτε πανσέδες, το καλοκαίρι μικρές πετούνιες, καλαγχόες και μικρά αρωματικά.

gardenguide

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!