Γλυκά & Παγωτά
Cupcakes λεμονιού με λεβάντα
Αυτά τα ανάλαφρα cupcakes λεμονιού με frosting λεβάντας θα σε κάνουν να ξεχάσεις τα κλασικά cupcake. Είναι εύκολα, γρήγορα και πεντανόστιμα. Δεν θα τα χορταίνεις!
Πως θα φτιάξετε τα cupcakes λεμονιού με frosting λεβάντας.
Μερίδες: 12 • Συνολικός χρόνος παρασκευής: 43 λεπτά
Χρόνος προετοιμασιας:25 λεπτά • Χρόνος ψησίματος: 18 λεπτά
Υλικά
Για τα cupcakes
1 1/2 φλυτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο)
1 κουτ. Baking Powder
1/4 κουτ. αλάτι
4 λεμόνια
1/2 φλυτζ. Βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου)
1 φλυτζ. Ζάχαρη
1 μεγάλο αυγό
2 ασπράδια
1 κουτ. εκχύλισμα βανίλια
1 κουτ. εκχύλισμα λεμόνι (προεραιτικά)
1/2 φλυτζ. Γάλα
1/4 φλυτζ. Φυσικό χυμό λεμονιού
Για το frosting λεβάντας
3/4 φλυτζ. Βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου)
3 1/2 φλυτζ. Άχνη ζάχαρη
1 κουτ. Αποξηραμένη λεβάντα (ψιλοκομμένη)
1 κουτ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κουτ. γάλα (σε περίπτωση που χρειαστεί)
1 σταγόνα μωβ χρώμα ζαχαροπλαστικής (προεραιτικά)
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175Ο C. Τοποθετούμε στο ταψί φόρμες για cupcakes.
Για τα cupcakes
Σε ένα μικρό μπολ αναμιγνύουμε το αλεύρι το baking powder και το αλάτι. Στο μεταξύ στύβουμε τα λεμόνια και τα αφήνουμε στην άκρη.
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο έως ότου να γίνει κρεμώδες. Προσθέτουμε την ζάχαρη και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα και σταδιακά σε υψηλότερη, για 2 με 3 λεπτά μέχρι να γίνει ένα αφράτο μείγμα. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και στην συνέχεια το εκχύλισμα βανίλιας και του λεμονιού. Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα και προσθέτουμε μισή από την ποσότητα των στερεών υλικών μας που έχουμε αναμείξει νωρίτερα στο άλλο μπολ. Προσθέτουμε το γάλα και τον χυμό λεμονιού, στην συνέχεια και την υπόλοιπη ποσότητα των στερεών και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Χρησιμοποιούμε ένα σκεύος για παγωτό ώστε να μετρήσουμε την ποσότητα μείγματος που θα βάλουμε για κάθε cupcake. Με αυτόν τον τρόπο βάζουμε το μείγμα στις φόρμες (μέχρι να καλυφθούν τα ¾ της φόρμας) και ψήνουμε για 16-18 λεπτά.
Για το frosting λεβάντας
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να γίνει κρεμώδες. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και την λεβάντα. Συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει το μείγμα μας και στη συνέχεια προσθέτουμε την βανίλια. Αν το μείγνα μας βγει πολύ πηχτό, μπορούμε να προσθέσουμε ένα κουταλάκι γάλα και αν είναι πολύ υγρό προσθέτουμε άχνη ζάχαρη. Στη συνέχεια αν θέλουμε προσθέτουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε καλά. Διακοσμούμε τα cupcakes και είναι έτοιμα για σερβίρισμα.