Γλυκά & Παγωτά

Cheesecake Φράουλα (+video)

Συντάκτης  | 

Ένα εύκολο και φανταστικό cheesecake φράουλα σας έχω σε αυτή τη συνταγή που θα  λατρέψετε!

Αν φτιάξετε αυτό το cheesecake με επικάλυψη φράουλα θα πάθουν όλοι την πλάκα τους! Μπορείτε βέβαια να το φτιάξετε και με άλλη επικάλυψη της αρεσκείας σας!

Υλικά 

Βάση

250 γρ μπισκότα τύπου digestive

1 κ.σ ζάχαρη μαύρη (προαιρετικά)

120 γρ βούτυρο λιωμένο

Κρέμα

300 γρ τυρί κρέμα

450 γρ κρύα κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)

1-2 κ.σ μαρμελάδα φράουλα (προαιρετικά)

1-2 κ.σ άχνη ζάχαρη

Χυμό από 1/2 λεμόνι

Επικάλυψη

Μαρμελάδα φράουλα η ότι άλλο θέλεις

Εκτέλεση 

Για την βάση

1) Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι.

2) Αλέθουμε στο μπλέντερ τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη.

3) Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο στο μπισκότο και ανακατεύουμε να βραχεί καλά όλο το μπισκότο.

4) Παίρνουμε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση ή ένα τσέρκι διαμέτρου 20-22 εκ. και στρώνουμε το μπισκότο ομοιόμορφα για την βάση.

Σε περίπτωση που δεν έχετε φόρμα με αποσπώμενη βάση ή τσέρκι, χρησιμοποιείστε μια απλή  φόρμα. Σε αυτή την περίπτωση όμως, πρέπει να βάλετε στον πάτο αντικολλητικό χαρτί, για εύκολο ξεφορμάρισμα”.

5) Πατάμε καλά το μπισκότο με το χέρι ή με τον πάτο ενός ποτηριού. Έτσι ώστε να είναι λεία η βάση μας. Την βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κάνουμε την κρέμα.

Για την κρέμα

6) Βάζουμε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα, την άχνη (κοσκινισμένη ιδανικά), τον χυμό λεμονιού και την μαρμελάδα φράουλα (εάν θέλουμε). Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι για να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.

7) Προσθέτουμε την κρύα κρέμα γάλακτος και χτυπάμε όλο το μείγμα καλά με το μίξερ. Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει η κρέμα μας βελούδινη και να κάνει κορυφές.

Εάν έχετε φρέσκιες φράουλες μπορείτε να προσθέσετε μέσα στην κρέμα μερικές ψιλοκομμένες. Μόλις τις προσθέσετε ανακατεύετε απαλά με μια μαρίζ για να μην πολτοποιηθούν.

8) Βγάζουμε το τσέρκι ή την φόρμα από το ψυγείο και στρώνουμε πάνω από την βάση την κρέμα.  Την ισιώνουμε ομοιόμορφα και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για περίπου δύο ώρες, μέχρι να σφίξει.

9) Μόλις παγώσει και σταθεροποιηθεί απλώνουμε από πάνω την μαρμελάδα φράουλα. Εάν θέλουμε γαρνίρουμε και με μερικές φρέσκες φράουλες και σερβίρουμε.

Καλή σας απόλαυση!

Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου είμαι μέσα σε μια κουζίνα και φτιάχνω γλυκά! Οι γλυκιές γεύσεις, τα υλικά, τα χρώματα και οι μυρωδιές των γλυκών με συναρπάζουν! Μέσα αυτή τη στήλη στο designmagazine.gr και το blog μου, θα μοιράζομαι μαζί σου συνταγές και θα σου μεταφέρω την τρέλα μου για τη ζαχαροπλαστική!