Συνταγές
Cheececake με ανθότυρο και μέλι
Υλικά για τη βάση:
• 200 γρ. τριμμένο φιστίκι Αιγίνης
• 80 γρ. βούτυρο λιωμένο
• 50 γρ. ζάχαρη
• 1 πρέζα κανέλα
• 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
Υλικά για τη κρέμα:
• 600 γρ. τυρί ανθότυρο
• 30 γρ. ζάχαρη άχνη
• 50 γρ. μέλι
• 1 φύλλο ζελατίνα (5 γρ.)
• 200 γρ. κρέμα γάλακτος (χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή)
Προετοιμασία βάσης:
Ανακατεύουμε το φιστίκι Αιγίνης με τη ζάχαρη, το βούτυρο και τα μυρωδικά. Παίρνουμε ένα στεφάνι διαμέτρου 20 εκ. και ύψους 4 εκ., το τοποθετούμε σε μια λαμαρίνα και στο εσωτερικό του βάζουμε το μείγμα, πιέζοντας προς τα κάτω. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για 12’ περίπου. Τέλος, βγάζουμε τη βάση από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει.
Προετοιμασία κρέμας:
Ανακατεύουμε με μια κουτάλα το τυρί, τη ζάχαρη και το μέλι, έως ότου γίνει μια λεία κρέμα. Στη συνέχεια, ενσωματώνουμε τη ζελατίνα, αφού προηγουμένως την έχουμε λιώσει σε κρύο νερό. Κατόπιν, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε απαλά.
Μοντάρισμα:
Γεμίζουμε το στεφάνι με κρέμα, πάνω από τη βάση που φτιάξαμε και ισιώνουμε με μια σπάτουλα. Στην επιφάνεια εκτός από μαρμελάδα μπορείτε να προσθέσετε ολόκληρα κομμάτια φρούτων σε κομπόστα.
Editor: Παναγιώτης Παπαθανασίου / Pastry Chef
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα και τις δημοσιεύσεις μας!