Γλυκά & Παγωτά

Γεμιστό κέικ με μέλι, ταχίνι και τυρί

Συντάκτης  | 

Υλικά:
•     2 κουτ. γλυκού βούτυρο λιωμένο και λίγο επιπλέον για τη φόρμα.
•    4-5 κουταλιές της σούπας αμύγδαλα καβουρδισμένα για τη διακόσμηση
•    100 γρ. μέλι
•    150 γρ. αλεύρι
•    4 αυγά

Υλικά για το παντεσπάνι που θα ψήσετε σε φόρμα 20 εκ.:
•    2 κουταλιές της σούπας ταχίνι
•    2 κουταλιές της σούπας ταχίνι με μέλι
•    1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
•    125 γρ. άχνη ζάχαρη
•     500 γρ. τυρί μασκαρπόνε

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.Χτυπάτε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Ρίχνετε σιγά-σιγά τα 2/3 από το μέλι και το σκέτο ταχίνι, συνεχίζοντας το χτύπημα. Αναμειγνύετε το αλεύρι με το μπέικιν και το προσθέτετε κουταλιά-κουταλιά μέσα στο μείγμα, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα. Στο τέλος ρίχνετε το βούτυρο και ανακατεύετε ελαφρά.
2. Βουτυρώνετε μια φόρμα με κινητά τοιχώματα και αδειάζατε μέσα το μείγμα που ετοιμάσατε. Ψήνεται το γλυκό στους 180ο C 25 λεπτά περίπου. Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει. Κατόπιν το κόβετε στη μέση, σε δύο οριζόντια κομμάτια.
3. Ανακατεύετε το τυρί με το ταχίνι και το μέλι. Αλείφετε τη μισή ποσότητα επάνω στο ένα κομμάτι του κέικ και σκεπάζετε με το δεύτερο κομμάτι. Στρώνετε στην επιφάνεια του γλυκού το υπόλοιπο μείγμα με το τυρί και το ταχίνι και πασπαλίζετε με τα καβουρδισμένα αμύγδαλα.

Editor: Παναγιώτης Παπαθανασίου/ Pastry Chef 

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *