Γλυκά & Παγωτά

Μπισκότα αμυγδαλωτά με λεμόνι και ταχίνι

Συντάκτης  | 

Υλικά για 50 κομμάτια
• 1/3 φλιτζ. τσαγιού ταχίνι μέλι
750 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα (χωρίς τη φλούδα τους)
4 ασπράδια αυγών
300 γρ. ζάχαρη άχνη
2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού

Για την επικάλυψη
50 γρ. χυμό λεμονιού
50 γρ. ζάχαρη
•  Λίγη άχνη ζάχαρη
Λίγη κανέλα

Εκτέλεση
Αλέθετε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη. Χτυπάτε τα ασπράδια των αυγών σε μαρέγκα με τα τριμμένα αμύγδαλα, το χυμό λεμονιού και το ταχίνι.
Ανακατεύετε καλά το μίγμα και το αφήνετε 10-15 λεπτά να ξεκουραστεί. Πλάθετε κατόπιν μικρά αμυγδαλωτά και τα τοποθετείτε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C, 10 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν.
Βράζετε το χυμό λεμονιού με τη ζάχαρη ώστε να ενωθούν για 1 λεπτό περίπου. Μόλις τα αμυγδαλωτά ψηθούν τα βγάζετε από το φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν ελαφρώς και τα αλείφετε με αυτό.
Τα αφήνετε να κρυώσουν καλά και τα πασπαλίζεται με ελάχιστη ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Editor: Παναγιώτης Παπαθανασίου/Pastry Chef

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *