Γλυκά & Παγωτά

Μπουγάτσα με τραγανό φύλλο, εύκολη και νηστίσιμη (+ video)

Συντάκτης  | 

. εύκολη μπουγάτσα

Αυτή την υπέροχη και λαχταριστή εύκολη μπουγάτσα με το τραγανό φύλλο και το σιμιγδάλι θα τη λατρέψετε!

Η γλυκιά μπουγάτσα είναι αυτό το θεϊκό γλυκό που το λατρεύουν όλοι και αυτή εδώ είναι εύκολη στην παρασκευή της. Εδώ σας έχουμε μια εξαιρετική και πανεύκολη συνταγή για να την απολαμβάνετε δίχως τύψεις!

Νομίζω πως όλοι αγαπάμε αυτή την μυρωδιά της φρεσκοψημένης μπουγάτσας. Πόσο τέλειο λοιπόν θα είναι να μπορούμε να την φτιάξουμε εύκολα και γρήγορα; Η τέλεια αυτή μπουγάτσα με το τραγανό και λεπτό φύλλο, περικλείει στο εσωτερικό της μια λαχταριστή ζεστή κρέμα σιμιγδαλιού.

Πως θα φτιάξεις αυτή την εύκολη μπουγάτσα.

Υλικά

(για 2-3 μπουγάτσες)

1 πακέτο φύλλα κρούστας

1/2 φλ. λάδι

1/2 φλ. ζάχαρη κρυσταλλική

1 κ.γλ κανέλα

Για την κρέμα

500 γρ γάλα (αμυγδάλου ή αγελαδινό)

100 γρ ζάχαρη κρυσταλλική

100 γρ σιμιγδάλι ψιλό

1 κ.γλ κανέλα

Για το γαρνίρισμα

άχνη ζάχαρη

κανέλα

Εκτέλεση 

Για την κρέμα

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα αμυγδάλου, την ζάχαρη και ανακατεύουμε.
  2. Μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το σιμιγδάλι και την κανέλα και ανακατεύουμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η κρέμα.
  3. Αφού πάρει βράση η κρέμα και έχει δέσει, αφαιρούμε από την φωτιά και μεταφέρουμε σε ένα άλλο μπολ.
  4. Καλύπτουμε με μεμβράνη να εφάπτεται στην επιφάνεια και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
  5. Μόλις κρυώσει αφαιρούμε την μεμβράνη και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ή με ένα σύρμα έτσι ώστε να αφρατέψει η κρέμα.

Για την σύνθεση

  1. Σε ένα μπολάκι βάζουμε την κρυσταλλική ζάχαρη και την ανακατεύουμε με την κανέλα.
  2. Για κάθε μπουγάτσα θα χρειαστούμε 4 ολόκληρα φύλλα. Κόβουμε τα δύο (από τα 4) φύλλα στην μέση έτσι ώστε να έχουμε 4 μικρότερα και τα αφήνουμε στην άκρη.
  3. Βάζουμε στον πάγκο ένα ολόκληρο φύλλο και το πασπαλίζουμε λάδι με ένα πινέλο .Αλείφουμε να πάει σε διάφορα σημεία και πασπαλίζουμε με την κρυσταλλική ζάχαρη.
  4. Καλύπτουμε με άλλο ένα ολόκληρο φύλλο και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία με λάδι και ζάχαρη.
  5. Σε αυτό το σημείο βάζουμε σταυρωτά και εναλλάξ τα 4 μισά φύλλα που έχουμε κόψει βάζοντας, φυσικά, ανάμεσα τους λάδι και κρυσταλλική ζάχαρη. Σε περίπτωση που μπερδεύεστε μπορείτε να δείτε το βίντεο που βρίσκετε παρακάτω.
  6. Απλώνουμε στο κέντρο 2-3 κ.σ από την κρέμα, έτσι ώστε να είναι ένα ισόπαχο παραλληλόγραμμο. Θέλουμε να είναι λεπτή η στρώση της κρέμας που θα κάνουμε.
  7. Διπλώνουμε Πρώτα τις πλευρές την μικρών φύλλων και έπειτα τις πλευρές από τα μεγαλύτερα. Εννοείται πως αλείφουμε ελαφρά με λάδι όσα σημεία είναι εντελώς αλάδωτα.
  8. Αναποδογυρίζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και αλείφουμε από πάνω με ελάχιστο λάδι.
  9. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 190 βαθμούς μεσαία σχάρα για 15 λεπτά περίπου.
  10. Μόλις βγάλουμε τη μπουγάτσα από τον φούρνο την αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά. Έπειτα, πασπαλίζουμε με την άχνη ζάχαρη και την κανέλα.

Την κόβουμε σε μικρά (ή μεγάλα) κομμάτια και την απολαμβάνουμε.

Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου είμαι μέσα σε μια κουζίνα και φτιάχνω γλυκά! Οι γλυκιές γεύσεις, τα υλικά, τα χρώματα και οι μυρωδιές των γλυκών με συναρπάζουν! Μέσα αυτή τη στήλη στο designmagazine.gr και το blog μου, θα μοιράζομαι μαζί σου συνταγές και θα σου μεταφέρω την τρέλα μου για τη ζαχαροπλαστική!