Γεύσεις

Μπουγάτσα με κρέμα σοκολάτα

Συντάκτης  | 

 Ποιό είναι το πιο ξακουστό γλύκισμα στην Θεσαλονική; Μα φυσικά η μπουγάτσα! Σας έχουμε ετοιμάσει μια εύκολη συνταγή μπουγάτσα με κρέμα σοκολάτα! Θα γλείφετε τα δάχτυλα σας! 

ΥΛΙΚΑ

Για τη μπουγάτσα

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 200 γρ. βούτυρο αγελάδας λιωμένο για τα φύλλα & 100 γρ., σε θερμοκρασία δωματίου

Για την κρέμα

•700 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες

•300 γρ. κρέµα γάλακτος µε 35% λιπαρά

•80 γρ. ρούμι

•130 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική

•60 γρ. κορν φλάουρ

•2 τεμ. αυγά

•6 τεμ. αυγά τους κρόκους

•κακάο

•220 γρ. σοκολάτα

•5 γρ. αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη μπουγάτσα

Βουτυρώνουμε το ταψί και στρώνουμε μέσα τα μισά φύλλα κρούστας βουτυρώνοντάς τα ένα-ένα. Απλώνουμε από πάνω τη ζεστή κρέμα και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντάς τα κι αυτά ένα-ένα. Διπλώνουμε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για περίπου 45 λεπτά.

Αφήνουμε την μπουγάτσα να κρυώσει ελαφρώς, την κόβουμε σε παραλληλόγραμμα κομμάτια, και σερβίρουμε κατά προτίμηση χλιαρή.

Για την κρέμα

Σε μια κατσαρόλα αδειάζουμε το γάλα, τη μισή ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και το ρούμι και τα τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.  Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με ένα σύρμα την υπόλοιπη ζάχαρη με το κορν φλάουρ, τα ολόκληρα αυγά και τους κρόκους. Λίγο πριν πάρει βράση το μείγμα του γάλακτος, ρίχνουμε το 1/3 στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το περιεχόμενο του μπολ στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα. Προσθέτουμε το κακάο και τη σοκολάτα και ανακατεύουμε. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα πάνω στη φωτιά μέχρι η κρέμα να πήξει και να αρχίσει να κοχλάζει. Την αποσύρουμε και προσθέτουμε τα 100 γρ. βούτυρο ανακατεύοντας έως ότου λιώσει.

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!