Πρόσωπα

Αριστοτέλης Ρήγας: Ο standup comedian που μας κέρδισε (+video)

Συντάκτης  | 

Ο standup comedian Αριστοτέλης Ρήγας γεννήθηκε στα Τρίκαλα Θεσσαλίας και ζει στην Αθήνα. Είναι πλέον από τους πιο αναγνωρίσιμους standup κωμικούς της Ελλάδας.

Χάρη στην εκρηκτική του προσωπικότητα και το απαράμιλλο χιούμορ του, ο standup comedian, Αριστοτέλης Ρήγας, δημιουργεί εξαιρετικές παραστάσεις και εμφανίζεται σε εκατοντάδες σημεία όλης της χώρας. Το κοινό τον αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή, τον έχει αγαπήσει και έχει δημιουργήσει «φανατικούς οπαδούς» που δεν τον αλλάζουν!

Αφού παρακολουθήσαμε μια από τις ξεκαρδιστικές παραστάσεις του και γελάσαμε με την ψυχή μας, μιλήσαμε μαζί του και σε μια αποκλειστική συνέντευξη του στο DesignMagazine.gr μας «εκμυστηρεύτηκε» κάποια από τα… πιστεύω του!

Ποιος είναι με λίγες λέξεις ο standup comedian Αριστοτέλης Ρήγας;

Κατάγομαι από τα ορεινά της Καρδίτσας, όμως γεννήθηκα και μεγάλωσα στα Τρίκαλα. Έμαθα μόνος μου να παίζω μουσική στα 16 μου, στα 20 μου ανακάλυψα το θέατρο και πολύ αργότερα στα 35 μου το standup comedy στο οποίο συνδυάζονται όλα αυτά. Είμαι ενεργός κωμικός με δυο σόλο παραστάσεις μέχρι στιγμής και εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα και με μια Ευρωπαϊκή περιοδεία μέχρι στιγμής.

Ποιο ήταν το κίνητρο σου για να ασχοληθείς με την standup comedy;

Το ανακάλυψα, τυχαία μάλλον, σε ένα σεμινάριο στα πλαίσια της χρόνιας ενασχόλησής μου με το θέατρο και ένιωσα κάπως σαν το ψάρι στο νερό. Εννοώντας με αυτό, απόλυτα άνετα. Δεν θεωρώ σε καμία περίπτωση ότι μπορώ να φανταστώ τα συναισθήματα των ψαριών.

Πώς ανακάλυψες το ταλέντο σου;

Δυσκολεύτηκα κάπως γιατί οι στενοί μου φίλοι είχαν συνηθίσει στο χιούμορ μου και από ένα σημείο και μετά δεν αντιδρούσαν στα αστεία που έκανα. Πηγαίναμε διακοπές και μιλούσα σε άλλο κόσμο, γελούσανε και οι φίλοι μου απορούσαν γιατί. Πήγα στο 2ο φεστιβάλ κωμωδίας με την προσδοκία να τους πείσω επιτέλους ότι είμαι αστείος και χρειάστηκε να το κερδίσω για να περάσει έστω η ιδέα απ’ το μυαλό τους. Τώρα πια δεν έχουν αμφιβολίες. Θέλω να πιστεύω.

Είχες παρακολουθήσει standup comedy πριν ασχοληθείς ο ίδιος;

Λίγα πράγματα. Μόνο ο Eddie Murphy και ο Robin Williams κατάφεραν να βρουν μέσω βιντεοκασέτας τα Τρίκαλα της δεκαετίας του ‘90

Σε ένα μέρος του προγράμματός σου υπάρχει πάντα μουσική. Ποια είναι γενικότερα η ενασχόλησή σου με τη μουσική;

Έμαθα να παίζω μουσική στα 16 μου και δεν έχω σταματήσει ακόμα. Λογικά υπάρχουν μικρές πιθανότητες να συμβεί αυτό στο μέλλον.  Έχω υπάρξει μέλος σε μπάντες άλλων και δικές μου, και γενικά η μουσική είναι πολύ βασικό κομμάτι της ζωής και της προσωπικότητάς μου. Ακόμα και στα όνειρά μου επιμελούμαι το soundtrack.

Υπάρχει κάτι που σε έχει προβληματίσει κάποια στιγμή στη σκηνή ή κατά τη διάρκεια κάποιας  παράστασης σου;

Πάρα πολλά πράγματα, παίζω και ταυτόχρονα παρατηρώ τον κόσμο, τον εαυτό μου, τον ήχο, τα πάντα. Ένα κομμάτι του μυαλού μου είναι απασχολημένο με το performance και ένα άλλο με το να καταγράφει και να παρατηρεί

Ποιος είναι ο σκοπός της σάτιράς σου; Τι σου αρέσει να «αγγίζεις» με αυτή;

Ο σκοπός είναι αποκλειστικά το γέλιο. Τα θέματα είναι πράγματα που θεωρώ ότι έχουν κωμική αξία και αξίζουν το να είναι στόχος των γέλιων του κοινού. Πάντα με καλή προαίρεση.

Υπάρχουν στοιχεία που ξεχωρίζει ένας καλός κωμικός από έναν όχι και τόσο καλό;

Ναι, κυρίως ένα βασικά, το πόσο γελάει το κοινό. Αυτή είναι η διαφορά ανάμεσα σε ένα καλό κωμικό και έναν τροχονόμο. Και ο τροχονόμος παράσταση δίνει αλλά δεν γελάει κανείς. Το κοινό είναι αυτό που μας κάνει κωμικούς ή όχι. Δεν είναι τίτλος που μπορούμε να τον αποδώσουμε εμείς στον εαυτό μας.

Το κοινό πώς αντιδρά συνήθως με την παράστασή σου; Υπάρχουν μέρη στην Ελλάδα που έχουν περισσότερο αναπτυγμένη την αίσθηση του χιούμορ από άλλα;

Συνήθως γελάει, γι αυτό είναι φτιαγμένη εξάλλου. Τώρα για το αν υπάρχουν περιοχές στην Ελλάδα με περισσότερο χιούμορ από άλλες, δεν ξέρω αλλά νομίζω ότι γενικά είμαστε εξαιρετικοί. Δυσκολεύτηκα θυμάμαι στη Βιέννη, όπου οι άνθρωποι έχουν τα βασικά τους θέματα λυμένα πάνω κάτω, οπότε και δεν είχαν ανάγκη το χιούμορ για να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα.

Πώς βλέπεις την εξέλιξη της standup comedy στην Ελλάδα;

Θεωρώ ότι είμαστε σε πολύ καλό δρόμο, πλέον το κοινό έχει δει πολλή και καλή Ελληνική κωμωδία και πιστεύω ότι ο χρόνος είναι με το μέρος μας. Οι Έλληνες κωμικοί είναι ποιοτικοί και εργατικοί και αυτό θα φανεί στην πορεία.

Πού μπορεί να σε «απολαύσει» κάποιος αυτήν την περίοδο;

Θα βρίσκομαι στο «Σταυρό του Νότου» τα Σάββατα από 30 Νοεμβρίου μέχρι και τις 04 Ιανουαρίου.

Εδώ μπορείτε να βρείτε προπώληση εισιτηρίων…

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!