Ζυμαρικά & Ζύμες

Αλμυρά muffins με αχλάδι και μπλε τυρί

Συντάκτης  | 

Τα αφράτα αλμυρά muffins συνοδεύουν τέλεια ένα ποτήρι κρασί, αλλά είναι και ιδανικά ως αλμυρό σνακ.

Τα αλμυρά muffins με αχλάδι και μπλε τυρί ένα πολύ νόστιμα και έχουν μια πολύ ιδιαίτερη γεύση!

Από την Ειριλένα και τον Φώτη | foodouple

Όταν φτάνει η άνοιξη, ξεκινάει μαζί της και η περίοδος που περνάμε τα Σαββατόβραδά με φίλους σε μπαλκόνια και αυλές. Μια ποικιλία κρασιών και φρούτων μπορεί να μετατρέψει όλα αυτά τα βράδια σε μαγικά.

Η συνταγή που ακολουθεί συνδυάζει όλες αυτές τις γεύσεις αγκαλιάζοντας τες σε μια ζύμη! 

Υλικά

300 γρ αλεύρι γοχ

150 ml σπορέλαιο

150 ml γάλα

100 γρ μπλε τυρί (blue cheese, roquefort, γκοργκοντζόλα)

1 φακ. baking powder

1 κ.γ. ζάχαρη

3 αυγά

2 αχλάδια

Αλάτι

Πιπέρι

Λίγη τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση

Σε μια μπασίνα ή στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα αυγά και το σπορέλαιο και τα χτυπάμε καλά. Προσθέτουμε το γάλα, αλάτι και λίγο πιπέρι, την ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλο 1 λεπτό.

Σε ένα άλλο σκεύος αναμιγνύουμε το αλεύρι μαζί με την baking powder. Ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε σιγά-σιγά το μείγμα του αλευριού στο ρευστό μείγμα και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Η ζύμη που θα δημιουργηθεί πρέπει να έχει την υφή ενός κέικ, δηλαδή να είναι αρκετά παχύρευστη. Προσθέτουμε στο μείγμα την τριμμένη παρμεζάνα και ανακατεύουμε πάλι καλά.

Σε μια επιφάνεια κοπής ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τα αχλάδια μας σε καρέ.

Καλό θα είναι τα κομμάτια να μην είναι πολύ χοντρά κομμένα και να μην υπάρχουν υπολείμματα φλούδας.

Προσθέτουμε τα αχλάδια στο μείγμα και το μπλε τυρί, αφού το σπάσουμε σε κομμάτια με το χέρι μας. Ανακατεύουμε απαλά.

Σε ένα ταψάκι με θέσεις για muffins ή σε αλουμινένιες φόρμες για cupcakes και muffins μιας χρήσης τοποθετούμε τις χάρτινες θήκες.

Με ένα κουτάλι της σούπας παίρνουμε από το μείγμα μας και γεμίζουμε τις θήκες κατά 3/4.

 

Μπορούμε να ψήσουμε και χωρίς τις χάρτινες θήκες, βουτυρώνοντας και αλευρώνοντας καλά τις φόρμες μας.

 

Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 15-20 περίπου λεπτά. Ανάλογα με τον φούρνο.

Για να δούμε αν ψήθηκαν, στα 15 λεπτά ανοίγουμε τον φούρνο και μπήγουμε σε ένα την λάμα ενός μαχαιριού. Αν δεν μείνει στην λάμα ζύμη τότε είναι έτοιμα.

 

Μια ομάδα ανθρώπων με κοινή αισθητική, πολλές ανησυχίες, ποικιλία απόψεων και λάτρεις του lifestyle! • • ҉ • • Design your life! • • ҉ • • Enjoy every moment! • • ҉ • • Discover our world!