Γλυκά & Παγωτά

Αφράτο σπιτικό παγωτό μόνο με 3 υλικά (+video)

Συντάκτης  | 

Μπολ σε λευκό και μαύρο χρώμα, επάνω σε τραπέζι με τρούφες σοκολάτας και χωνάκια παγωτού, με σπιτικό παγωτό σε γεύσεις μπισκότο, φράουλα, σοκολάτα, φρέσκες φράουλες και μπισκότα από βανίλια και σοκολάτα, επάνω σε μπλε πετσέτα σερβιρίσματος, με μεταλλικό κουτάλι στο πλάι

Εδώ θα δείτε την συνταγή για να φτιάξετε ένα πεντανόστημο και πολύ αφράτο σπιτικό παγωτό. Με αυτή τη βάση μπορείτε να φτιάξετε όχι μόνο 1 γεύση αλλά όσες διαφορετικές επιθυμείτε!

Σε αυτή την εύκολη συνταγή για αφράτο σπιτικό παγωτό, μπορείτε να «παίξετε» με τα υλικά, να προσθέσετε επιπλέον όποια γεύση σας αρέσει και να κάνετε το παγωτό που επιθυμείτε! Είναι πολύ αφράτο και γίνετε πολύ εύκολα!

Υλικά

1 γάλα εβαπορέ (κρύο)

1 ζαχαρούχο γάλα (397 γρ)

1 φυτική σαντιγί κρέμα (σε μεταλλικό κουτάκι)

Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε και ένα 4ο υλικό από αυτά που σας προτείνω… ή άλλο της αρεσκείας σας!

– Φυστικοβούτυρο

– Φράουλες πολτοποιημένες

– Πραλίνα

– Καραμέλα

– Soft cookies

Εκτέλεση

1) Αφρατεύουμε σε ένα μπολ με το μίξερ το παγωμένο εβαπορέ μέχρι να φουσκώσει και να γίνει μια ημίρρευστη κρέμα.

2) Χτυπάμε την φυτική σαντιγί σε ένα άλλο μπολ μέχρι να φουσκώσει και να αφρατέψει.

3) Προσθέτουμε το ζαχαρούχο στην φυτική κρέμα ενώ χτυπάμε με το μίξερ ταυτόχρονα.

4) Τέλος, προσθέτουμε και το αφρατεμένο γάλα εβαπορέ. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να δέσει όλο το μείγμα και να γίνει μια βελούδινη κρέμα.

Σε αυτό το σημείο το βασικό παγωτό είναι έτοιμο!

Το ρίχνουμε κατευθείαν σε ένα παγωμένο σκεύος και το βάζουμε αμέσως στην κατάψυξη.

Ωστόσο, εάν θέλουμε να κάνουμε και μια παραπάνω γεύση προσθέτουμε ένα 4ο υλικό, από αυτά που σας έχω αναφέρει παραπάνω.

Πιο συγκεκριμένα

Χωρίζουμε το μείγμα σε 2 έως 3 μέρη. Αναλόγως με το πόσες γεύσεις θέλουμε να κάνουμε. Ρίχνουμε σε κάθε μέρος την ποσότητα από το 4ο υλικό που θέλουμε. Για παράδειγμα πραλίνα, φυστικοβούτυρο, φράουλες, καραμέλα κλπ.

Χτυπάμε με το μίξερ κάθε μέρος με το 4ο υλικό για να ομογενοποιηθούν καλά. Έπειτα τα βάζουμε σε ξεχωριστά παγωμένα σκεύη ή μαζί, παίζοντας με τους συνδυασμούς που θέλουμε.

Τα τοποθετούμε όλα στην κατάψυξη για περίπου 5 ώρες. Ιδανικά για ένα βράδυ.

Tips

  • Πάντα πριν σερβίρουμε το Παγωτό μας το βγάζουμε από την κατάψυξη και το αφήνουμε να ξεπαγώσει για περίπου 5-10 λεπτά.
  • Βουτάμε το scoop μας σε καυτό νερό για να βγει η μπάλα πιο εύκολα.

Καλή απόλαυση!

Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου είμαι μέσα σε μια κουζίνα και φτιάχνω γλυκά! Οι γλυκιές γεύσεις, τα υλικά, τα χρώματα και οι μυρωδιές των γλυκών με συναρπάζουν! Μέσα αυτή τη στήλη στο designmagazine.gr και το blog μου, θα μοιράζομαι μαζί σου συνταγές και θα σου μεταφέρω την τρέλα μου για τη ζαχαροπλαστική!